Home / Déli-part / A kamionosokat ellenőrizték az M7-es autópálya somogyi szakaszán – Sokan a tilosban előztek

A kamionosokat ellenőrizték az M7-es autópálya somogyi szakaszán – Sokan a tilosban előztek

Az előzési tilalom érvényre juttatása volt a fő cél.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. március 20-án közúti ellenőrzést tartottak az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának és a követési távolság betartásának ellenőrzésére irányult.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt összesen 13 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint – a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – további két gépkocsivezetőt állítottak elő.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű – tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Előzési tilalom esetén ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás és kép: Rendőrség

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük