Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Koszorúk a Balatonban, a sok színes mellett egy fekete szalaggal

Koszorúk a Balatonban, a sok színes mellett egy fekete szalaggal

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) idén is megkoszorúzta a Balatont a Víz világnapján.

 

A 2019. évi Víz Világnap nemzetközi szlogenje a “Vizet mindenkinek!”. Magyarország szerencsés ország. Most, és a jövőben is jut ivóvíz az itt élőknek – fogalmaz a NABE vízvilágnapi közleménye. – A bőséges vízkészletek mellett csodaszép felszíni vizeink is vannak, pihenést, kikapcsolódást, sportolási lehetőséget nyújtva mindenkinek. Ahhoz, hogy így maradjon, nem elég a kedvező földrajzi fekvés és a jóságos, nagylelkű természet. Föl kell hagyni a vizek károsításával és önző kisajátításával.

A vizek megőrzéséért folyó világméretű küzdelemből mindenkinek tehetsége és lehetőségei szerint ki kell vennie a részét. A balatoniaknak az idei világnapon a természetes partszakaszok – utóbbi időkben felgyorsult – csökkentése ellen kell felemelnie a szavát, mert a tó vizének és élővilágának védelmében a legnagyobb szerepe a parti sáv természetességének, a nádaknak, az árnyas ligeteknek van. Az ember kikapcsolódását, rekreációját is a természetes strandok szolgálják.

A Nők a Balatonért Egyesület a hagyományokhoz híven, a Balaton megkoszorúzásával ünnepelte az idei Víz világnapot. A vidám koszorúkon a színes szalagok mellett volt egy fekete színű is. „Gyászoljuk az utóbbi időben elvesztett természetes partszakaszokat és élővilágát. A koszorúzáson azonban nemcsak bánat, hanem sok öröm is volt. Balatonkenesétől Keszthelyen át Siófokig változatos családi programok fogadták az érdeklődőket. Séta a vizeinkért, víznapi piknik, társasjáték, vízbár -ki-ki megtalálhatta az őt legjobban érdeklő programot. „

A Nők a Balatonért a fekete szalaggal azokra a hírekre kívánt reagálni, melyek az elmúlt hetekben kerültek a sajtóba: nád- és partpuszítást Balatonakaliban, Balatonfűzfőnél, Fövenyesen, stb.

Az ATV cikke: http://www.atv.hu/belfold/20190322-elkepeszto-mi-folyik-a-balaton-partjan-nem-fog-hinni-a-szemenek/hirkereso

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük