Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / A föld órája

A föld órája

Föld órája 

Minden év március utolsó szombatján tartják a Föld Óráját, amivel arra szeretnék felhívni világszerte a figyelmet, hogy mennyire fontos odafigyelni a Földre. A Ez a kezdeményezés 2008 – ban a második alkalommal vált hivatalossá, az összes kontines ezen belül pedig 45 ország csatlakozott akkor ehhez a programhoz, köztük Magyarország is.

 

A felhívás ideje alatt este 8-9 óra között lekapcsolják a közvilágítást, intézmények világításait, kérik a lakosokat, hogy húzzák ki a ritkán használt elekrtonikai készülékeket ezzel is jelezve, hogy ilyen apró tettekkel is hozzá lehet járulni a Föld életének meghosszabbításához.

Idén, március 30-án 20:30 és 21 :30 között az eddigieknél sokkal többen, 180 ország csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy országuk, 1 vagy több ikonikus épülete erre az egy órára sötétbe boruljon.

De nemcsak ebben az egy órában kell odafigyelni a környezetünkre.  WWF folyamatosan hirdeti különböző akcióit. Kenyában például 2030 ig 1 milliárd facsemete elültetésével vállalták, hogy helyreállítják az erdőborítást, Malajziában peticíót indítanak el hogy a tigrisek megóvása napirendre kerüljön” – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Föld megóvása érdekében létfontosságú, hogy egyre többen csatlakozzunk az ehhez hasonló kezdeményezésekhez és amennyire tudunk, mindennapjaink során is figyeljünk arra, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.

About Nagy Máté

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük