Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Tűzzel vadásznak vaddisznóra? A tűzoltóság adott rá engedélyt?

Tűzzel vadásznak vaddisznóra? A tűzoltóság adott rá engedélyt?

Vaddisznókat akartak terelni a vadászok a puskáik elé?

A Pécsi Stop számolt be arról, hogy szándékos gyújtogatás történt március 28-án Kapospula és Alsóhetény között. Talán ki sem derült volna, ha a közeli Dombóvár polgármestere, Szabó Lóránd nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban – emeli ki a lap.

Amint azt Dombóvár polgármestere elmondta: az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

Szabó Loránd, aki a Kapos-hegyháti Natúrpark ötletgazdája, és polgármester is egyben, elmondta: tűrhetetlen az effajta természetkárosítás.

A szeretlekmagyarorszag.hu-n is megtekinthető videón jól hallatszik, hogy a terület illetékes fővadászának nem tetszik, hogy a polgármester videózik. Azt is állítja ugyanakkor, hogy a tűzoltóság adott engedélyt nekik a nádas leégetésére.

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Aláírásgyűjtés indult a Balaton megvédéséért

A siófoki polgármester írta alá elsőként.   Az Alfahír cikke:   https://alfahir.hu/2021/04/09/balaton_a_balaton_mindenkie_potocskane_korosi_anita_jobbik_lengyel_robert_siofok_kampany    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük