Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Tűzzel vadásznak vaddisznóra? A tűzoltóság adott rá engedélyt?

Tűzzel vadásznak vaddisznóra? A tűzoltóság adott rá engedélyt?

Vaddisznókat akartak terelni a vadászok a puskáik elé?

A Pécsi Stop számolt be arról, hogy szándékos gyújtogatás történt március 28-án Kapospula és Alsóhetény között. Talán ki sem derült volna, ha a közeli Dombóvár polgármestere, Szabó Lóránd nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban – emeli ki a lap.

Amint azt Dombóvár polgármestere elmondta: az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

Szabó Loránd, aki a Kapos-hegyháti Natúrpark ötletgazdája, és polgármester is egyben, elmondta: tűrhetetlen az effajta természetkárosítás.

A szeretlekmagyarorszag.hu-n is megtekinthető videón jól hallatszik, hogy a terület illetékes fővadászának nem tetszik, hogy a polgármester videózik. Azt is állítja ugyanakkor, hogy a tűzoltóság adott engedélyt nekik a nádas leégetésére.

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Club Aliga – Ha így folytatódik, a közemberek nem juthatnak le a Balaton partjára, civilek, politikusok közösen fordulnak az AB-hoz

Az Aligai Fürdőegyesület (AFE) vasárnapra fórumot hívott össze, ugyanis újabb lendületet kapott az Club Aliga 2 fejlesztése, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük