Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Fokozott rendőri ellenőrzés

Fokozott rendőri ellenőrzés

Fokozott rendőri ellenőrzés

Szerdán egész nap gyorshajtókra vadásznak a rendőrök.
Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, de a rendőrök a más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

Indul a Speedmarathon

Az ellenőrzés ideje alatt, 2019. április 3-án 6 órától 2019. április 4-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz – közölte korábban a rendőrség.

A rendőrség március 25-ig várta a lakosság javaslatait az ellenőrzési helyek kijelöléséhez. A jelzések alapján jelölték ki a pontos helyszíneket és időpontokat. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek. A közleményben emlékeztettek arra, hogy a gyorshajtás az egyik legfontosabb tényezője a halálos baleseteknek.

A Speedmarathon ötletét nyolc évvel ezelőtt a német Észak-Rajna-Vestfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének – emlékeztet cikkében az Infostart.hu.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Az ittasan balesetet okozók 66 százaléka autós, a második helyen tíz százalékkal a kerékpárosok állnak. A balesetek mindössze nyolc százalékát okozzák teherautó- és buszvezetők – írta az MTI.

 

About Nagy Máté

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük