Home / Déli-part / Siófok és környéke / Élhetetlen lakótelep lett a siófoki balatonpart

Élhetetlen lakótelep lett a siófoki balatonpart

Élhetetlen lakóteleppé vált a siófoki Arany – és Ezüst part

Fotó: Hirbalaton.hu

“Az elmúlt 5-6 évben szinte teljesen átépült és beépült a város híres Ezüst- és Arany-partja, és az építkezések még ma sem értek véget.”

– nyilatkozta a hirbalaton.hu-nak Molnár Árpád, Siófok volt főépítésze, aki szerint csak egy-egy tömbnyi területet sikerült megmenteni mindkét partszakaszon a befektetni vágyóktól. Molnár egy spanyol befektetőről is beszél, aki egy 24 emeletes házat akart építeni az Ezüst-partra, amit végül sikerült megakadályozni.

Molnár szerint a város kiárusította az Ezüst-partját, Arany-partját, ahol az építkezések lassan véget érnek, de csak azért, mert már nincs több beépíthető terület. Molnár kissé megkésettnek tartja az új, szigorúbbnak szánt Balaton-törvényt.

Az építkezéseknek viszont nagy árat fizet a tó és környéke. Köztudott ugyanis, hogy vegyszerrel írtottak ki a partmenti fákat az örök panorámáért,( amiért a helyi polgarmester  dr. Lengyel Róbert nyomravezetői díjat is felajanlott, ha kézre kerülnek a pusztítók) és volt hogy védett nádast pisztítottak el, a nagyobb partszakasz kedvéért. Ezzel viszont hatalmas károkat okoztak a terület elővilágának.

About Nagy Máté

Check Also

Természetvédelmi területre terveznek 200 férőhelyes parkolót a titokban osztott állami támogatásból

A Tihany Rév mellé tervezett központi parkoló egy összefüggő erdős részen valósulna meg, ami miatt …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük