Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / A Vad Balaton vasárnap a Duna tévében

A Vad Balaton vasárnap a Duna tévében

A Vad Balatont is levetíti április 7-én a Duna tévé abból az alkalomból, hogy októberben rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót.

Műsorra tűzik még a Duna csatornán a Bolygónk a Föld című sorozatot, a Kék Bolygót, A víz világát és az Osztrák Rádió és Televízió( ORF) Univerzum című sorozatának egyes epizódjait.

A hirbalaton.hu idézi az MTVA közleményét: ebben az évben október 15-17. között rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót, amelyre a közszolgálati média kimagasló színvonalú dokumentumfilmekkel készül.
Mint írják, a közmédia televíziós csatornáin rendszeresen láthatóak természetvédelemmel foglalkozó, ismeretterjesztő alkotások. A víz világa főcím alatt futó filmválogatások között minden vasárnap délután olyan világhírű filmek tekinthetőek meg, mint például a BBC által készített, lenyűgöző látványvilágú Bolygónk a Föld II és a Kék Bolygó II David Attenborough természettudós, dokumentumfilmes tolmácsolásában.
A Vad Balaton című magyar természetfilmet április 7-én tűzi műsorára a Duna Televízió. A nézők megismerhetik Magyarország legnagyobb tavának felbecsülhetetlen természeti kincseit. Szó lesz a vulkánokról, mésztufa lépcsőkről, barlangokról, homokbuckákról és a szurdokvölgyekről, amelyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak pedig nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Kezdési időpont: 13.55.

 

fotó: H. Szabó Sándor

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük