Home / Déli-part / Hatalmas beruházás Zalaszabaron

Hatalmas beruházás Zalaszabaron

Hullamvasút épült Zalaszabaron

 

Zalaszabar egy 518 fő (2015 jan. 1.) lélekszámú kis település Zala megyében a Kis – Balaton térségében.

A Holnapocska tábor és a Zobori élményparkban szombaton április 13-án Rogán Antal adta át az ország első fix telepítésű,  400 méter hosszú, 1 milliárd forintot meghaladó hullamvasútját.

Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark alapítója elmondta, feleségével a minden évben több száz, súlyos betegségekkel élő, vagy azokból gyógyuló gyerekeket vendégül látó tábor és az élménypark építésére minden szabad forrásukat felhasználták. A balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkját és legjobb táborát szerették volna megvalósítani, amit a Kisfaludy-program segített.

A helyszíni tájékoztatás szerint a befejezési határidő előtt kilenc hónappal elkészült új beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát, írta az MTI.

About Nagy Máté

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük