Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Lengyel még nem mondta ki az igent. Potocskáné, Bozai, Szalai, Gruber – ki lesz polgármesterjelölt Siófokon?

Lengyel még nem mondta ki az igent. Potocskáné, Bozai, Szalai, Gruber – ki lesz polgármesterjelölt Siófokon?

Kik a lehetséges polgármesterjelöltek Siófokon? Összeszedtük, mit hallani április közepén.

Most akkor indul, vagy nem indul a várhatóan októberi önkormányzati választáson? – találgatják Siófokon a jelenlegi polgármester kapcsán. De ha nem ő, akkor ki? Hallani bőven független és fideszes „önjelöltekről” is, egyszóval a városi zuhanyhíradó már kampányüzemmódba kapcsolt. Tart ez egészen addig, amíg hivatalossá nem válik a jelöltek személye. Addig csak elejtett félmondatokra, utalásokra, magukat jólértesültnek tartók állítólagos információira hagyatkozhatunk. Vagyis néha a városi szóbeszéd is hír. Mi most ilyenekből csemegézünk.

Dr. Lengyel Róbert még nem döntött – a jelenlegi független polgármester erről Facebook-oldalának olvasóit tájékoztatta először a napokban, majd ugyanezt nyilatkozta a Szabad Siófok elnevezésű, önkéntes terjesztők által postaládákba kerülő szamizdatnak, sőt, a Hírklikk.hu újságírójának is. Ez utóbbi interjújában Lengyel azt mondta: „Én azt mondtam az első pillanattól kezdve és hangsúlyozom most is, hogy az indulásomnak vannak feltételei. Nem zárkózom el attól, hogy egy újabb ciklusba beleálljak, de ehhez meg kell egyeznie az öt siófoki ellenzéki pártnak, vagyis a Jobbiknak, az LMP-nek, a DK-nak, az MSZP-nek és a Momentumnak. Van Mi hazánk is, de velük semmiféle közösséget nem vállalok. Ha és amennyiben ők meg tudnak állapodni abban, hogy egy közös jelöltet, és annak képviselő-jelöltjeit tudják támogatni, akkor teljesül az egyik feltétel. Ebből pedig következik a másik feltételem: még egy olyan ciklust nem szabad elkezdeni, ahol én magányos harcosként küzdök; csapattal kell felállni. Mind a nyolc választási körzetben saját jelöltet kell állítani. Csak függetlenként vagyok hajlandó elindulni, pártbefolyások nélkül, az általam kiválasztott jelöltekkel. Ahhoz ugyanis nem kívánok asszisztálni, hogy pártkatonákkal legyen feltöltve a testület, olyanokkal a pártok kéréseire figyelnek és nem a város érdekeire.”

Arra kérdésre, hogy miképpen áll az ellenzéki pártok egyeztetése, ezt felelte a városvezető: „Én úgy tudom, hogy az ellenzéki pártok jelen pillanatban is egyeztetnek, és ha az egyezség megköttetik, akkor tudunk csak továbblépni. Úgy tudom, hogy rövid időn belül megszületik a megegyezés.

De ki jöhetne még szóba Lengyelen kívül a „nemfideszes” oldalon? Hallani, hogy (és ez azért nem kis meglepetés, de nyugodtan nevezhetjük megdöbbentőnek is) a Jobbik pátlistájáról tavaly a parlamentbe jutott Potocskáné Kőrösi Anita is kacérkodik a gondolattal, vagyis lehet akár olyan verzió is, hogy belőle, a korábbi alpolgármesterből is polgármesterjelölt lesz. A városban emlegetik azután Balassa Béla egykori MSZP-polgármesterjelöltet is, akiről tudni érdemes, hogy 2014-ben a Fidesz jelölte külső bizottsági tagnak… Egyesek Tácsik Attila indulását is biztosra veszik, megint mások Bozai Ágota polgármesterjelöltségéről suttognak, de legalább ennyire érdekes lehet a fideszes oldal is…

Nos, nagy erőkkel zajló, egymást követő közvélemény-kutatásokról beszélnek Siófok-szerte, melyekkel egyszerre méri a Fidesz a jelenlegi polgármester ismertségét, népszerűségét és saját, szóba jöhető jelöltjeiét is. Egy biztos, a casting még tart és ahogy halad az idő, nemhogy szűkülne, inkább bővül a lehetséges, szóba jöhető jelöltek köre. Akiket emlegetni hallottunk a Fidesz térfeléről: Szalai István, mint első számú jelölt, továbbá Szajcz Adrián, Szamosi Lóránt, Gruber Attila, de itt is hallottuk felbukkanni Tácsik Attila nevét, sőt, még Nagy Sándornéét is.

A 2014-ben nagyot bukott Balázs Árpád nevét egyetlen forrásunk sem említette.

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük