Home / Kékfény / A családsegítőkre is rátámadt a gyerekbántalmazó

A családsegítőkre is rátámadt a gyerekbántalmazó

Nagyobb anyagi megbecsülést a szociális munkásoknak!

 

Az ötvöskónyi csecsemőbántalmazáshoz kiért családsegítőkre is rátámadt az apának nem nevezhető bűnös, a szakemberek példa nélküli bátorságára és lélekjelenlétére volt szükség, hogy a kisbaba segítséghez jusson – mondta a kpsvr.hu-nak Ander Balázs dél-somogyi országgyűlési képviselő (Jobbik).

Nagy port vert fel az ötvöskónyi eset, az öthónapos csecsemőt apja majdnem halálra verte, csak mert nem bírta elviselni a baba sírását. A kisfiú csupán a szociális munkások bátorságának és rátermettségének köszönhetően van még életben, ráadásul dühöngő apja – aki azóta már előzetes letartóztatásba került – a csecsemő anyját sem kímélte.

„Sokszor a szociális munkások rátermettségén múlik egy ártatlan, tehetetlen és kiszolgáltatott gyerek vagy csecsemő élete, mégsem becsülik meg őket eléggé, és ez nemcsak erre a kormányra vonatkozik, hanem minden elődjére is – tette hozzá Ander Balázs a kpsvr.hu-nak nyilatkozva. – A terület szakemberei vállára eszméletlen teher nehezedik, s ezt honorálnia kellene a mindenkori kormányzatnak. Nem lehet minimálbérrel vagy azt alig meghaladó fizetéssel kiszúrni a szemüket. A szociális területre kellenek a legelhivatottabb és szakmailag legfelkészültebb munkatársak, akiket nemcsak odavonzani, hanem ott tartani is létfontosságú. Arra ma már nem lehet bazírozni, hogy csupán a hivatástudat és a lelkiismeret a pályán tartja őket: a versenyszféra és a külföld lehetőségei miatt már most óriási a pályaelhagyás köztük. A magyar állam nagyon csúnya játékot játszik velük, amikor egyfajta közhasznú Supermaneknek tartja őket, akik elhivatottságukból adódóan húzzák az igát. A költségvetésben mindenképpen forrást kellene találni a helyzet mielőbbi megoldására!„

 

fotó: illusztráció

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük