Home / Somogyi vidék / Marcali és környéke / Idén már 9 ezer tojás díszíti a kéthelyiek fáját

Idén már 9 ezer tojás díszíti a kéthelyiek fáját

Hat-, illetve hétezer után idén már majdnem kilencezer tojás került fel a kéthelyi tojásfára.

 

Két napon át díszítették a kéthelyi tojásfát a helybéliek a település központjában az elmúlt hét végén. A közel kilencezer tojás felhelyezése önmagában is időigényes feladat és bár szorgos kezekből nem volt hiány, az érkező eső késleltette a befejezést. Idén újdonságokkal is várják a látogatókat, a húsvéti ünnepkört jótékonykodással kötik össze Kéthelyen.

A tavitv.hu és a hirbalaton.hu is beszámol róla: ötödik alkalommal mozgatta meg a kéthelyieket a tojásfa-díszítés lehetősége húsvétra készülve. A településen két héttel ezelőtt kezdték el gyűjteni a színes tojásokat, a helybéliek gyűjteményét már az ország különböző tájegységeiből érkező darabok is gyarapítják.

A település mára az évről évre gyarapodó tojások és a különböző gigantikus dekorációs elemek okán országos ismertségre tett szert, de határokon túl is egyre többen hallottak már a kis Somogy megyei településről – mondta el a hirbalaton.hu-nak Molnár Balázs polgármester.

A hírnév pedig kötelez, így a már- már kötelező elemeken túl újabb attrakciókat igyekszik felvonultatni Kéthely. A jól ismert díszletek mellett idén a nyuszi házában lehet majd fényképezkedni a húsvéti nyúllal, a település utcáin nyúljelmezbe öltözött helybéliek üdvözlik majd a járókelőket.

Idén további újdonságokkal is várják a látogatókat, a húsvéti ünnepkört jótékonykodással kötik össze Kéthelyen. Az önkormányzat fa kézműves termékeket kínál megvételre, a befolyt összegből rászoruló gyermekeknek szervez kirándulást a Kéthely és a környékbeli települések által fenntartott szociális társulás.

 

fotó: tavitv Facebook-oldala

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük