Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Most akkor ki telepít külföldieket laktanyákba? Csak nem a Fidesz?

Most akkor ki telepít külföldieket laktanyákba? Csak nem a Fidesz?

Emlékezetes, a fideszes képviselőjelöltek azzal roadshowztak egy éve, többek között az összedőlőben lévő tabi és kapolyi laktanyáknál is, hogy ha az ellenzék győz, migránsokat telepít oda…

Az Alfahír többször is beszámolt arról, hogy Kecskemétre is több száz ukrán vendégmunkás betelepítését tervezik, akik számára az egykori szovjet laktanya épületeit újítja föl a Fidesz-rezsim. A Jobbik alelnöke, Stummer János, Lejer Zoltánnal, a párt Bács-Kiskun megyei regionális igazgatójával közösen tartott Kecskeméten sajtótájékoztatót.

A munkásszálló építése kapcsán Lejer Zoltán elmondta, jelenleg úgy tűnik: “Kecskemét lesz az ukrán bevándorlás fővárosa.” A jobbikos politikus szerint a magyar kormány a külügyminisztériummal közösen szervezi a Magyarországra irányuló gazdasági bevándorlást. Rámutatott: a kijevi magyar nagykövetség honlapján kizárólag ukránul érhető el az a program, amit a kormány az ukrán állampolgárságú munkavállalók számára hirdetett meg, és amivel Orbán Viktor stratégiai partnereit akarja olcsó munkaerővel ellátni.

Lejer szerint ehhez asszisztál Kecskemét fideszes önkormányzata, amikor több száz férőhelyes munkásszállót alakít ki a gazdasági bevándorlók számára, akiket szerinte a közeljövőben tömegével fognak betelepíteni a vidéki magyar városokba.
Az ellenzéki országgyűlési képviselő felidézte, hogy a kecskeméti laktanyán túl például Tiszaújvárosban konténerváros épül a jövevények számára. Kiemelte: ezek a beruházások jó részt nem a multik, hanem a magyar állam, a magyar adófizetők pénzéből valósulnak meg.

„Ebben az épületben 300 migránsmunkásnak lesz szálláshelye. Csak Kecskeméten 1,4 milliárd forintot költ a magyar állam a gazdasági bevándorlók betelepítésére”

– hívta föl a figyelmet a képviselő, aki szerint:

“Ahelyett, hogy végre a magyar családapáknak és családanyáknak fizetnének európai mércével mérve is tisztességes bért, ahelyett a harmadik országból érkező vendégmunkásokat telepítenek be.”

A Jobbik magyar kvótatörvény-javaslatának az a célja, hogy „minden, tíz embernél többet foglalkoztató magyarországi munkáltatót kötelezzék arra, hogy tíz munkavállalójából legalább kilenc rendelkezzen uniós állampolgársággal.”

A sajtótájékoztató keretében Stummer János azt is bejelentette, hogy a Jobbik figyelemfelhívó kampányba kezd, melynek keretében az összes helyszínre, ahová gazdasági migránsokat telepít a kormány, táblákat helyeznek ki, melyekkel felvilágosítják a lakosságot Orbánék lépéséről.

 

fotó: Alfahír

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük