Home / Kékfény / Kijöttek a börtönből a táncsicsos diákgyilkosok

Kijöttek a börtönből a táncsicsos diákgyilkosok

Három évvel előbb.

 

Jogerősen is kiengedték a börtönből a tizenegy évvel ezelőtti kaposvári diákgyilkosság elkövetőit. A 24.hu megtudta, hogy a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön helybenhagyta az első fokon hozott feltételes szabadságra bocsátásról szóló határozatot. A két fiatalember már el is hagyta a börtön épületét.

K. Mihály és V. Dávid még gimnazista volt, amikor egy tóhoz csalta a volt barátját. Sz. József hiába könyörgött az életéért, osztálytársai nem kegyelmeztek neki: összeverték, majd a vízbe fojtották. A most 28 éves fiatalok többek közt a jó magaviseletüknek köszönhetően szabadulnak feltételesen.

A bíróság szerint kétségtelen, hogy az elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, és hogy még mintegy három év van hátra a tettesek büntetéséből. Ugyanakkor a fogvatartottaknak a korábban felsoroltak és a támogató környezet, a munkavállalási lehetőség, a pártfogó felügyelői vélemény, valamint a rendőri jelentések alapján lehetőséget látott a bíróság arra, hogy feltételes szabadságra bocsássa őket azzal, hogy pártfogó felügyelet elrendelése mellett mind a kettejük számára külön magatartási szabályokat írt elő.

 

fotó: kpsvr.hu

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Agyonütött kiskutya: békés tüntetés szerveződik a Facebook-on

Augusztus 3-ra békés tüntetés szerveződik a Facebook-on a „kutyagyilkosság helyszínére, a siófoki Somlay utcába”. Ahogyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük