Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Szabad Pécs, szabad ember

Szabad Pécs, szabad ember

Babos Attila először senki által sem, aztán az olvasók által támogatott hírportált alapított (Szabad Pécs) azok után, hogy 2016. decemberében nemkívánatos lett a Mészáros Lőrinc fennhatósága alá került Dunántúli Naplónál. Most a 2018 legszabadabb embere díj egyik jelöltje.

 

A tasz.hu írja: „Magyarországnak óriási szükség van szabad emberekre, és arra is, hogy ezeket az embereket minél többen megismerjék, a példájukból erőt, ihletet merítsenek. Huszonötödik születésnapunkra díjat alapítunk, hogy megtaláljuk azokat, akik a lehetőségeikhez mérten a legtöbbet tették, teszik azért, hogy Magyarország szabadabb legyen. Szavazz most 2018 legszabadabb emberére!

A díjátadón felszólal tíz olyan ember, akiknek a története példa lehet mindenkinek, aki egy szabadabb Magyarországért szeretne dolgozni. A Szabad-díj jelöltjei 2018-ban: Babos Attila, Berinszki Zoltán, Csordás Anett, Jámbor András, Konkoly-Thege Júlia, Molnár Zóra, Orosvári Zsolt, Schilling Magdolna, Szepesházi Péter és Szilágyi Emese. „

Babos Attila idén a március 15-i sajtónap előestéjén a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) idén első alkalommal kiosztott Magyar Sajtódíját vehette át, melyet a Szabad Pécs hírportál szerkesztőségének adtak. A MÚOSZ által kiadott közleményben a Szabad Pécsről azt írják: a díj részben Babos Attila alapító, illetve a köréje szerveződő csapat kitartásának az elismerése.

A Szabad Pécs szerkesztősége nevében tavaly a Pozsonyi út 5. előtt, Bächer Iván fájánál a Népszabadság-díjat vehette át, amellyel a megszüntetett újság kollektívája a sajtószabadságért-szólásszabadságért sokat tett szakmabelieket ismeri el.

 

fotó: szabadpecs.hu

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük