Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Így megy a közpénz Mészárostól az Orbán-családhoz
Pénz bankjegy forint húszezer forint 20090321 Fotó: Marton Szilvia / Napi Gazdaság

Így megy a közpénz Mészárostól az Orbán-családhoz

Kulcson, egy Fejér megyei településen európai uniós pénzből fejlesztik a csatornahálózatot. A megbízást Mészáros Lőrinc egyik cége nyerte el fővállalkozóként.

A Kulcson folyamatban lévő uniós projekttel kapcsolatban ugyanis hétfőn reggel a Direkt36 oknyomozó portál a 444.hu-n megjelent tényfeltáró cikkben és videóban bemutatta, hogyan is kerül európai uniós forrás Orbán Viktor közvetlen családtagjaihoz, ebben az esetben éppen a miniszterelnök édesapja, idősebb Orbán Győző cégéhez vélhetően igencsak jelentős mennyiségű uniós közpénz.

A Direkt36 bemutatta, hogy idősebb Orbán Győző Gántra bejegyzett bányacége, a Dolomit Kft. is részt vett a munkákban. A 40 milliárd forintos projektet elnyerő Mészáros és Mészáros Kft. és Euroaszfalt Kft.-együttműködés ráadásul a tervezettnél és becsültnél 5,8 milliárd forinttal 30 százalékkal drágább lesz a végére.

Hasonló más településeken is előfordult korábban már, nem egy alkalommal, jelentős drágulás is, és az is, hogy az uniós források egy része Orbán Viktor családtagjainál köt ki.

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan ennyit közölt: „A miniszterelnök üzleti kérdésekkel nem foglalkozik”.

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük