Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Migránsmunkás – ez a legújabb szavunk

Migránsmunkás – ez a legújabb szavunk

A Jobbik vetne ki különadót a migránsmunkásokat foglalkoztató cégekre.

Az Alfahír szerint sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Jobbik azokra a nagy cégekre, amelyeknél az EU-n kívüli munkavállalók aránya meghaladja a 10 százalékot, különadót vetne ki. A munkavállalók után fizetett járulékok 50 százalékának megfelelő idegenrendészeti különadót azok a 250 főnél többet foglalkoztató munkáltatók fizetnék, amelyeknél az unión kívülről érkezett munkavállalók aránya meghaladja a 10 százalékot – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Stummer Jánosországgyűlési képviselő, az ellenzéki párt alelnöke. Mint fogalmazott, a Z. Kárpát Dániellel közösen jegyzett határozati javaslattal az a céljuk, hogy megvédjék a magyar munkavállalókat, családokat. Stummer kiemelte, Orbán Viktor hazudott Magyarországnak, a Fidesz pedig becsapta az országot, mert azt ígérték, hogy megvédik őket a legújabb kori inváziótól, ehelyett azonban a hátsó ajtón migránsmunkások tízezreit engedték be az országba.

Stummer úgy véli, Magyarországnak nem keleti vendégmunkásokra, hanem nyugati bérekre van szüksége. A munkaerőhiányt szerinte tisztességes fizetésekkel lehet megoldani. Aláhúzta, a kormány nem a bérből és fizetésből élő magyar családok oldalán, hanem a multinacionális cégek pártján áll az adókedvezményekkel, a milliárdos támogatásokkal és a rabszolgatörvénnyel. Szerinte ezek a cégek azt hiszik, bármit megtehetnek ebben az országban, így tömegével telepíthetnek be az országba megélhetési migránsokat. Ezt azzal támasztotta alá, hogy az országot járva azt tapasztalják, tele vannak a munkásszállók migránsmunkásokkal. Stummer szerint ők azok a migránsmunkások, akikkel Orbán Viktor stratégiai partnerei ki akarják küszöbölni a munkás kéz hiányát, akik a jobb életszínvonal és a tisztességes fizetés reményében nyugatra vándorolt magyar százezrek helyén dolgoznak.

 

Miközben Kövér László házelnök kedden Siófokon a nagy migránsozás közepette azért a multikat is „utálta„ kicsit, néhány napja idéztük Róna Péter közgazdászt, aki szerint idehaza „a multik tőkebefektetésük jelentős részét visszakapták adókedvezmény, támogatás formájában. A tavalyi számok alapján látszik, hogy több nemzetközi óriás 3-3,5 évre előre megkapta a munkabérekre fordított összeget, vagyis ingyen van neki erre az időre a munkaerő…„

 

 

fotó: illusztráció

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük