Home / Ország, Világ / Dárdai: Siófokra csak átbicikliznék…

Dárdai: Siófokra csak átbicikliznék…

Dárdai Pálra pihenő vár, az egykori válogatott futballista és szövetségi kapitány, a német Herthától elköszönő edző sok időt fog tölteni a közeljövőben zamárdi házában.

Az Index készített interjút Dárdai Pállal, aki arra a kédésre, hogy Magyarországról lenne-e olyan ajánlat, amit megfontolna, azt felelte: 

„Persze, a Siófoké. Ott van nem messze a házam. Pali bácsi átbiciklizne, tartanék pár edzést, élvezném a Balatont, élvezném a gulyáslevest, a disznóvágást. No de komolyan: a válogatott most érte el az elmúlt harminc év legnagyobb sikerét, mert a vb-döntős horvátok legyőzése ez a kategória. Furcsa lenne ezek után elküldeni Marco Rossit, hogy én a helyére menjek, nem? Arról nem beszélve, jó kezekben van a válogatott, van karaktere a csapatnak. Szalai és Dzsudzsák megrázták magukat, lehet rájuk számítani. „

Dárdai persze komoly dolgokról, a magyar labdarúgás jövőjéről is beszélt: „Láttam én kicsi gyerekeket, amikor a licenc miatt otthon voltam, akik zsonglőrködtek a labdával. Aztán amikor nyomás volt rajtuk, már elvétve tudtak megcsinálni az egyszerű gyakorlatokból is csak egyet-egyet… Nem lehet más a cél, mint hogy legyen egy-két topjátékos mindegyik klubban, mert onnan egy edző már könnyebben rendszerbe tudja őket helyezni. Ma sajnos kevés toptehetség van a kluboknál. Ha mindegyiknél lenne kettő vagy ne adj isten három, mennyivel jobb helyzetben lenne a magyar futball.

Ma nem látok olyan gyereket, aki sprintben át tudja venni a labdát úgy, hogy ne veszítse el a sebességét. Efelé halad a futball, ezt kell megtanítani. A labdabiztos játékos nem lehet olyan darabos, mint a dorogi szén, gyorsnak is kell lennie.

Ha akarunk a magyar futballtól valamit, akkor lépni kell… „

 

fotók: BFC Siófok, index.hu

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük