Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Lengyel végre elárulta, mi történt a zárt ajtók mögött

Lengyel végre elárulta, mi történt a zárt ajtók mögött

Semmi, mert zárt ajtók se voltak, sőt, négyszemközt se maradt egy pillanatra sem Újhelyivel a siófoki polgármester. Ezért kár volt a romák pénzét költeni óriásplakátokra, meg hirdetési újságba csomagolt szórólapokra…

Siófoki óriásplakátügy, újabb fejezet… Mint ismert, ez a kérdése a roma egyesület által pénzelt plakátoknak és szórólapoknak, Lengyel Róbert polgármester és Újhelyi István MSZP-s EP-képviselő fotója mellett: mi történt a zárt ajtók mögött? Együtt bontanák le a kerítést?

Dr. Lengyel Róbert Facebook-posztban rántja le a leplet arról a „titkos” találkáról, melyet Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő is fölemlegetett Kövér László siófoki látogatásakor. A polgármester ezt írja:

„Alig pár hete az országos körútja állomásaként Siófokon járt Újhelyi István MSZP-s politikus és egyebek mellett velem is találkozott. De hát itt nincs titok, ezennel lerántom hát a leplet. Újhelyi úr kezdeményezte a találkozót én pedig, mint ahogy eddig minden párt esetében, amelynek reprezentánsa megkeresett, igent mondtam. Jött. Nem egyedül, hanem kisebb kísérettel, egyebek mellett Harangozó Gáborral és Völgyi Lajos képviselő társammal is az oldalán. Az irodámban leültünk és egyébként nyitott irodaajtó mellett beszélgettünk kb. 10 percet. Négyszemközt egyetlen pillanatig sem voltunk és arról is biztosíthatom a kíváncsiskodókat, hogy a kerítést meg sem említette sem ő, sem pedig én. Volt szó kampányról, siófoki helyzetről, uniós támogatási lehetőségekről. És igen, kezet is fogtam vele, sőt, még ásványvízzel is kínáltam. Ez a titkok titka, remélem kielégítettem a kíváncsiskodókat. Ezért kár százezreket ölni szórólapokba, plakátokba.

Egyébként csak néhány név, a teljesség igénye nélkül azok közül a jegyzett politikusok közül, akikkel szintén kezet fogtam az elmúlt években: Vona Gábor, dr. Steinmetz Ádám, Gyöngyösi Márton, Toroczkai László, dr. Harangozó Tamás, Molnár Gyula, Mesterházi Attila, dr. Varjú László, dr. Szél Bernadett, dr. Hadházy Ákos, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Süli János, Palkovics László, Rogán Antal, végül, de nem utolsó sorban Witzmann Mihály. Sőt a legtöbbször a helyzetből adódóan épp Witzmann úrral. És bizony ez ezután is így lesz, mert igyekszem nem ellenségeket, hanem mindig embereket és legfeljebb politikai ellenfeleket látni magam előtt. Nem kell, hogy mindenben egyet is értsünk, de az alapvető tisztelet, a nyitottság nem biztos, hogy hátrány, avagy szégyellni való… ”

XXX

Most már csak Németh Zsolt roma elnöknek kéne válaszolnia a számos felmerülő kérdésre, többek között arra, hogy „miből”?…

 

 

fotó: Újhelyi István rögtönzött siófoki fóruma a Fő téren

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük