Home / Déli-part / A horgászok is tiltakoznak a jetski ellen

A horgászok is tiltakoznak a jetski ellen

Korábban például a Nők a Balatonért (NABE) adott ki közleményt az elektromos jetski balatoni elterjedése ellen, most a Bakony-Balaton Horgász Szövetség.

A 38 egyesületet tömörítő a Bakony-Balaton Horgász Szövetség több mint tízezer tag nevében hivatalosan is rögzítette, hogy minden formában elfogadhatatlannak tartja a motoros sporteszközök balatoni használatát – írja a Balatontipp.hu.

A szervezet közleménye szerint közös állásfoglalásuk a pénteken megtartott küldöttgyűlésen született meg az alábbiak szerint.

A Bakony – Balaton Horgász Szövetséghez tartozó 38 horgászegyesület mintegy tíz és félezer tagjának képviseletét ellátó küldöttek, a 2019. május 17-én megtartott küldöttértekezleten egyhangúlag hozott határozatban tiltakoznak a jetskik működésének a Balaton teljes vízterületén, vagy csak annak kijelölt részein történő esetleges engedélyezésé ellen, legyen az akár hagyományos, akár elektromos meghajtású eszköz.
Tiltakozásunkkal csatlakozunk mindahhoz a civil és szakmai szervezetekhez, azok képviselőihez, akik az elektromos jetskik balatoni használata ellen már kifejtették véleményüket.”

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) minapi balatonfüredi ülésén Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára az MTI kérdésére elmondta: egyre több elektromos meghajtású járműre, közöttük e-jetskikre kérnek engedélyt a Balatonon. „Ez felveti, hogy a fürdőzők biztonsága érdekében ezek használatára szabályrendszert kell kidolgozni a jövőben.”

 

 

 

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük