Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / A megyei lapok is „győztek”

A megyei lapok is „győztek”

Még hogy nem kormánypropaganda!…

 

 

Ugyanazzal a mondattal posztolták ugyanazt a cikket Facebookra a Mediaworks-birodalom vidéki lapjai, azonban a mondatot sikerült többes szám, első személyben megfogalmazni:

REKORDRÉSZVÉTEL MELLETT REKORDGYŐZELMET ARATTUNK!!!

Az Index.hu írja:

A mondat valójában idézet Orbán Viktortól, akinek a győzelmi beszédében ez szerepelt:

Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. Mindannyian tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, tehát nyugodtan mondhatjuk: korszakos győzelmet arattunk.

A vidéki lapok Facebookon megosztott cikke is ezzel az idézettel kezdődik.

A posztok ajánlója szóról szóra ugyanaz, még a mondat végén használt három felkiáltójel is megegyezik.

Így néz ki például a Baranya megyei hírportálon:

 

Érdekes módon a szintén Mediaworks tulajdonú Kisalföld.hu egyáltalán nem posztolta Facebookon a cikket.

A Mediaworks-médiabirodalom lapjai az EP-választás előtti napon is témát szolgáltattak: amikor a Népszava megírta, hogy iparági értesülések szerint felszámolnák a birodalom vidéki lapjainak szerkesztőségeit, ugyanezen lapokban ugyanazzal a címmel és szöveggel megjelent egy véleménycikk. A Szomorú nap ez a magyar sajtó történetében című írás szerzője Pauska Zsolt, a Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési igazgatója volt, a cikkben pedig hazugsággal vádolta a Népszavát, vagyis központosított módon megjelent cikkben tagadták a központosítást.

Mint ismert, 2016 őszén a megyei napilapok többsége a Mediaworks Hungary Zrt.-n keresztül Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, a következő években a maradék lapok is kormányközeli tulajdonosokhoz vándoroltak, majd a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) létrehozásával 2018 végén kivétel nélkül minden helyi kiadvány a kormányközeli szervezet tulajdonává vált – emlékeztet az Index.

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük