Home / Déli-part / Balatonföldvár és környéke / Fideszes mozgósítás: Balatonföldvár nyerte a városok versenyét

Fideszes mozgósítás: Balatonföldvár nyerte a városok versenyét

A városok sorában csak Balatonföldváron és Hévízen szavaztak többen a Fideszre vasárnap, mint 2018-ban. Harmadik helyezett a toplistán 97 százalékkal Zamárdi.

 

Miközben az EP-választáson lényegesen kevesebben járultak az urnákhoz, mint a 2018-as parlamenti voksoláson, így is akadtak a városok között is olyanok, ahol annyira jól sikerült a Fidesz mozgósítása, hogy a kormánypártra leadott szavazatok száma elérte, vagy megközelítette a 2018-ast. Két somogyi, egyaránt Balaton-parti település is toplistás: Balatonföldvár az első (103 százalék), Hévíz a második (101), Zamárdi a harmadik (97). Az Index összesítéséből az is kiderül: a negatív rekorder Nagyecseden és Tiszavasváriban kevesebb mint feleannyi fideszes ment el szavazni, mint a 2018-as parlamenti választásokon.

Érdekes, hogy a legjobban mozgósító városok toplistájának élén olyan nem éppen szegénynek ismert települések sorakoznak az említett dobogósok után, mint Visegrád, Zalakaros, Balatonfüred, Budakeszi. Nyilván nem véletlen, hogy csupa jobb módú üdülőváros, illetve Budapest-közeli agglomerációs település.

 

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük