Home / Ország, Világ / Moen mester már Norvégiában golfozik

Moen mester már Norvégiában golfozik

Megcélozza a Siófok KC a Bajnokok Ligáját – mondta az EHF Kupa-győztes női kézilabdacsapat edzője a Nemzeti Sportnak adott szezonösszegző interjúban. 

Tor Odvar Moen szerint „nehéz volt, nem ugyanaz bejutni az EHF-kupa fináléjába és megnyerni azt, mindig az utolsó lépést a legnehezebb megtenni… ”

Néhány idézet még a norvég mestertől:

„Egy kicsit közelebb is kerülhettünk volna akár a második helyhez is – néha a csillagokat kell megcéloznod ahhoz, hogy eljuss a Holdig. Örülhetünk ennek a bronznak, mert mélyről jöttünk vissza, a hajrában szerencsések is voltunk, hogy a riválisok pontokat veszítettek, miközben mi nyertünk. Ráadásul történelmi győzelmet arattunk a Fradi otthonában, ilyen eredmények után még jobban hiszel magadban…

A magyart a legerősebb bajnokságnak tartom Európában, még akkor is, ha a legjobb csapatok kiemelkednek a mezőnyből. A többieknek is vannak nagyon jó játékosaik, még a tizenharmadik helyezett is okozhat kellemetlenséget. Magyarországon nincsenek lefutott meccsek, nem mehetsz valahová úgy, hogy úgyis nyersz. Norvégiában ez nem így van, ott a leggyengébb csapatok tényleg gyengék, egyszerűen nem tudsz tőlük kikapni. Az EHF-kupa csoportkörébe ugyan csak egy magyar csapat jutott, mi, ez szerencse kérdése is volt, mert a Váccal összekerültünk a selejtezőben. És ne feledjük, hogy idén magyar csapat nyerte meg a két legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokok Ligáját és az EHF-kupát!

Nem félek kimondani, igen, a jövőben szeretnénk a Bajnokok Ligájában játszani. Nem törvényszerű, hogy mindig, mindent elérsz, de a céloknak akkor is meg kell lenniük. Az idei kerettel szerintem a BL-ben is helytálltunk volna.

Most hazamegyek Larvikba, és egyelőre csak annyit tudok, hogy rengeteget fogok golfozni. Július közepén jövök vissza Magyarországra, s közben már törni fogom az agyam, hogy mire elkezdjük a felkészülést, tisztán lássam, hogyan kezdjünk neki a következő idénynek. ”

 

(fotó: siofokkc.hu)

 

SIÓFOK KC, 2019–2020
Érkezett: Hársfalvi Júlia (balszélső, Győr – kölcsönben a német Metzingenben szerepelt legutóbb), Tomori Zsuzsanna (jobbátlövő, Győr), Nerea Pena (irányító-átlövő, FTC), Kjerstin Solas (norvég, balátlövő; Tertnes, norvég), Szikora Melinda (kapus, FTC)
Távozott: Gabriela Perianu (román, balátlövő; CSM Bucuresti, román), Denisa Dedu (román, kapus; CSM), Estelle Nze Minko (francia, irányító, Győr), Tatjana Hmirova (orosz, irányító, visszavonul), Mireya González (spanyol, jobbátlövő; Valcea, román), Elghaoui Asma (beálló, Valcea), Takács Eszter (jobbátlövő, kölcsönbe?), Barkóczi Dorina (balátlövő, kölcsönbe?)

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük