Home / Egészséges életmód / Kihívás Napja: Siófok az élen
sdr

Kihívás Napja: Siófok az élen

Két települési kategóriában is balatoni település, Siófok és Alsóörs volt a legaktívabb a május 29-én rendezett Kihívás Napja programon – írta meg a Balatontipp.hu.

 

Magyarország először 1991-ben kapcsolódott be a programba. Az elmúlt közel 30 év alatt összesen 1596 hazai település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek – írják a szervezők.

Az eredmény megállapításánál a településeket hét kategóriába sorolták. A 8000-24999 lélekszámú településeket tartalmazó 5. kategóriában Siófok városa végzett az első helyen. A településen a 4. éve szervezik a programot városi szinten. A korábbi három alkalommal mindig III. helyezést értek el, tudtuk meg a rendezvényt összefogó Kálmán Imre Kulturális Központ illetékeseitől.
Az idén több mint 13 ezer felett volt a 15 perces mozgásokba bekapcsolódók száma. A rendezvény központi helyszíne a Fő tér, de a negyedórás aktivitásokhoz a városban mozgó, előzetesen regisztráló csapatok, magánszemélyek is csatlakoztak. Közel 150 érdeklődőt vonzott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület Sión szervezett kajakos evezése is. Többen is lettek volna, ha délután a rosszra forduló idő nem lehetetleníti el a programot.
Végül így is sikerült Siófok lakóinak annyit közösen mozogni, hogy Makót és Dombóvárt megelőzve megszerezzék az 5-ös kategória első helyét.

A 3. kategóriába sorolt 1500-2999 fő közötti lélekszámú települések csoportjában Alsóörs érdemelte ki az első helyeta helyi lakosság közös aktivitása alapján.

A programba bekapcsolódó települések és intézmények sorsoláson is részt vettek. A szervezők a 167 benevezett oktatási intézmény közül 81-et minősítettek aktívnak, így közöttük sorsoltak ki tizenöt darab ötvenezer forint értékű sportszerutalványt. A nyertesek között van a balatonföldvári Mesevár Óvoda is – írja a Balatontipp.hu.

 

 

fotó: Balatontipp.hu/KIKK

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük