Home / Ország, Világ / „A talpnyalás művészete” (Alfahír)

„A talpnyalás művészete” (Alfahír)

Nyerges Vízilabda Aréna, így hívják mostantól Szolnok új sportlétesítményét.

 

Nyerges Zsolt ismert Fidesz-közeli oligarcha, korábban Simicska Lajos üzlettársa volt.

Az Alfahír cikke:

„Nagy hagyományai vannak a talpnyalás művészetének kis hazánkban, de az, amit Szolnokon sikerült megcsinálni, még legszebb tradícióinkon is túltesz. Történt, hogy Nyerges Zsolt márciusban bejelentette: a városnak adományozza a teljes sportvagyonát.

A vállalkozó sportportfóliójába tartozik a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapat, a Dózsa vízilabdacsapat, a Szolnoki MÁV futballklub, emellett övé a szolnoki Vízilabda Aréna, a Tiszaligeti Stadion és több utánpótlás pálya és főépület is.

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a csapatok illetve az infrastruktúra átadása mekkora terhet jelent a város költségvetésének (különösen úgy, hogy nem így tervezték meg az idei büdzsét), de talán mindent elárul a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület kissé dühös posztja a hangulatról:

…Nem elég, hogy a közpénzen összeharácsolt sportcentrumot a város nyakára sózta Nyerges, ezzel több-száz milliós kiadással terhelve a város adófizetőit, ez a … polgármester még azt is keresztülvitte, hogy Nyergesről, egy élő emberről nevezzék el a sportuszodát! Nem lett volna elég ember, aki meg is érdemelte volna azt, hogy róla nevezzék el? Szegény Dr Boros, Kanizsa, Hasznos stb. forognak a sírjukban!
SZOLNOKIAK!!! …Aki ennyire nem becsüli Szolnok tradícióit, akinek többet jelent Nyerges, mint az egykori bajnokcsapat elismert tagjai, az ne lehessen Szolnok város első embere, ne lehessen polgármester városunkban!”

 

 

fotó: Alfahír

About Fónai Imre

Check Also

Mérhetetlen mennyiségű aranyat rejt a Balaton mélye

Egy izgalmas kutatási eredmény szerint mérhetetlen aranykincset rejt a magyar tenger mélye, amely több vagonnyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük