Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Drogügy: reagált a szemesi képviselő-testület

Drogügy: reagált a szemesi képviselő-testület

A balatonszemesi faluvezetés pénteken közleményben reagált az országosan is nagy port felvert drogügyre. A Délipart is megírta, hogy „bűnmegelőzési” szervezet tagjai terjesztették a drogot évek óta, a rendőrök Balatonszemesen ütöttek rajta a gyanúsítottakon, s mai hír a 24.hu nyomán, hogy „a szemesi polgármester veje terjesztette a drogot”.

A szemesi képviselő-testület közleménye:

 

Balatonszemes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete tájékoztatja a lakosságot, hogy a Balatonszemes-Balatonőszöd területén a bűnmegelőzés segítésére alapított egyesület az önkormányzattól szervezetében, működésében, és gazdálkodásában is teljes mértékben elkülönülten, önálló jogi személyként, és a Somogy Megyei Főügyészség törvényességi felügyelete alatt működő szervezet, hasonlóan azokhoz a Balatonszemesen működő kulturális és sport egyesületekhez, amelyek a település önszerveződő közösségei.

Az önkormányzat ezeknek a szervezeteknek sem a működését, sem a gazdálkodását, sem a tárgyi és személyi feltételeit nem jogosult sem vizsgálni, sem ellenőrizni. Az egyesület vagyona és az egyesület tulajdonát képezi az a pályázati támogatás elnyerésével vásárolt Suzuki típusú gépkocsi is, amelyet feladataik ellátása során használtak, így annak használatára sincs az önkormányzatnak rálátása.

Az egyesületek vezetői és tagjai a civil szervezetekre vonatkozó törvényi szabályok szerint, az önkormányzati és intézményi struktúrától függetlenül működnek még akkor is, ha azok bejelentett székhelye önkormányzati intézményben kapott helyet.

Az egyesület és a Képviselő-testületek között sem Balatonszemesen, sem Balatonőszödön nem volt olyan kapcsolat, vagy együttműködés, amely az önkormányzat tevékenységét, vagy megítélését hátrányosan érinthetné.

Az önkormányzat a településen működő mindegyik egyesületnek adott támogatás felhasználását évenként tételes, számla szerinti elszámolás alapján ellenőrizte. Az ellenőrzés egyik egyesületnél sem tárt fel nem jogszerű felhasználást. A történtekre tekintettel a Képviselő-testület ez évben támogatást az egyesület részére nem biztosít.

A leírtak miatt minden olyan intézkedés, amely az egyesület tagjait, vagy vezetőit érintheti a nyomozó hatóságok és az ügyészség hatáskörébe tartozik, akik a tett intézkedéseikről a sajtó útján fogják tájékoztatni Balatonszemes és Balatonőszöd község lakosságát.

 

 

 

fotó: illusztráció

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

2 hozzászólás

  1. Rendben !Nem néztek utána ,hogy nem a testület véleménye !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük