Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Fidesz-árvák, akiknek elegük van a lebutított közbeszédből, s hogy megszűnt a normális közélet

Fidesz-árvák, akiknek elegük van a lebutított közbeszédből, s hogy megszűnt a normális közélet

„Meg fogják kérdezni hogy hol voltunk, miért nem szóltunk… ”

 

Végtelenül lebutított közbeszéd és megosztásra építő gyűlöletpolitika helyett értelmes és valódi vitát, egyszerre nemzeti és nyugatias orientációt akar az az értelmiségi csoportosulás, amely néhány hónapon belül a politikai fellépést fontolgatja

Zászlót bontott egy értelmiségi csoportosulás, melyből a jelek szerint hamarosan új centrista párt is születhet. Az egyelőre “Felelős értelmiség” nevű közösség fő szervezője Pálinkás József, Orbán volt minisztere, és különben is dominálnak benne a Fidesz-árvák, az Európa-párti mérsékelt konzervatív értelmiségiek.

Szeretnénk, ha Magyarországon a politika nem a tájékozatlan emberek szavazatainak egyszerű ígéretekkel való megvásárlása lenne, hanem tájékozott emberek autonóm döntései alapján alakulhatna. Hogy ebből a kezdeményezésből mi lesz, azt el fogja dönteni a következő fél év” – mondta Pálinkás. „Ez egyelőre egy értelmiségi kör, aztán ha továbblépnek, mindenkinek személyesen el kell majd döntenie, rész akar-e ebben venni” – tette hozzá Gyurgyák János.

Az Index cikkéből tallóztunk néhány erős mondatot:

 

„Ma szinte nincs normális magyar közélet. A középszer és a még lejjebb egyre hangosabb, és tort ül a megtévesztett milliók felett. A végletesen lebutított közbeszéd minden honfitársunk számára megalázó… A magyar társadalom, benne az értelmiség nagy része apatikusan hallgat, talán még a gondolkodástól is tart. Valamikor meg fogják kérdezni, hogy hol voltunk és miért nem szóltunk… ” (Pálinkás József)

„Nálunk a korrupciós ügyeket csak a kis halaknál vizsgálja érdemben a rendőrség és az ügyészség, vannak minden gyanú felett álló polgárok… Az EU-s támogatásokat, ezt az új Marshall-segélyt eltékozolták, talán még az is jobb lett volna, ha inkább a Bizottságra vagy valamelyik skandináv államra bízzuk a források elosztását”. (Király Miklós, az ELTE tanszékvezetője)

Ha az euróövezet olyan szörnyű, hogy lehet, hogy egymás után lépnek be, miközben senki nem lépett ki belőle?” (Csaba László közgazdász)

„Megdöbbenve látom, hogy a mai Magyarországon magukat 56′-osnak mondó emberek Oroszországhoz akarnak közeledni. Soha nem a Kelet lesz a jövő.¨ (Jeszenszky Géza egykori külügyminiszter)

„Ha tényleg keresztények volnánk, ennek az lenne a következménye, hogy türelmesek, megértőek, toleránsak tudnánk lenne a más nemzetekkel és vallási közösségekkel szemben” (Beer Miklós váci püspök).
fotó: Index.hu

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük