Home / Déli-part / A jetski-szövetség elnöke szerint sem kell a jetski a Balatonra

A jetski-szövetség elnöke szerint sem kell a jetski a Balatonra

A Balaton „szent tehén”, nem férnek el rajta a jetskik – ezt most a hazai jetski-szövetség elnöke mondja.

Ahogyan nemrég megírtuk, az LMP törvényjavaslattal tiltaná ki a jetskiket a Balatonról – ennek napriendre vételét azonban a parlament szakbizottságának fideszes többsége elutasította.

 

A jet ski a 21. század csúcstechnikája – mondta az InfoRádiónak Czeller Béla. A Magyar Jet-Ski Szövetég elnöke kiemelte: a motorcsónaktól az különbözteti meg, hogy a meghajtását nem külön hajócsavar, hanem egy víz alatti turbina biztosítja, így a károsanyag- és zajkibocsátása megfelel az európai szabályoknak.

Mint mondta:

„a strandolók, a horgászok és a jet skisek együtt nem férnek meg soha”.

A szakember úgy látja, hogy ezeket a járműveket, amelyek minden másnál sokkal gyorsabbak, nem szabad beengedni a strandolók és a horgászok közé, mert mindig ellenállást és vitát generálnak majd. A jet skizést az emberek erre kijelölt tavakon végezzék, vagy kijelölt pályákon – fogalmazott a szakszövetség elnöke.

Czeller Béla arra is felhívta a figyelmet, hogy magyarok tervezték a világ első elektromos meghajtású jet skijét, és bár ezeknek a motoroknak a környezetterhelése alacsonyabb, a Balaton „szent tehén”, ahol még ezek a járművek sem férnek el.

 

Összegzés:

Eddig a teljesség igénye nélkül a következők utasították el az e-jetski megjelenését a Balatonon: Bakony-Balaton Horgász Szövetség, Nők a Balatonért Egyesület, vitorlások, MTA tihanyi limnológiai intézete, jetski-szövetség, LMP

Nem foglalt határozottan állást, de inkább tiltáspárti: Balatoni Szövetség

Se igent, se nemet nem mondott: Balaton Fejlesztési Tanács

Támogatja: Fidesz?

 

 

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük