Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Zsúfolt balatoni vonatok: a MÁV szerint nem tilos állva utazni

Zsúfolt balatoni vonatok: a MÁV szerint nem tilos állva utazni

Június 15-én indul a nyári szezon a vasúton, ezt megelőzően egy héttel azonban elégtelenre vizsgázott a magyar vasúttársaság…

 

Nem készültek fel a várható nagy pünkösdi forgalomra – gondolhatnánk, ha nem maguk nyilatkozták volna, hogy de igen… Ehhez képest a Balatonra tartó, vagy onnan Budapestre közlekedő vonatok némelyikén elképesztő volt a tömeg, különösen pünkösd hétfőn, kerékpárokkal pedig alig fértek fel az utasok.

Sokan álltak egész úton, többen pedig a padlón ülve tették meg az utat – számolt be róla az RTL Klub.  Sokan nem értették, hogy a hosszú hétvége utolsó napján miért nem volt több kocsi a járaton. A MÁV állítja, felkészültek a nagy utasforgalomra, minden működőképes vagont forgalomba állítottak .

A műsor egyik nézője felvételt is készített a vonaton, amin jól látható, hogy egy tűt nem lehetett volna leejteni, akkora volt a zsúfoltság. Kelenföldön több érkező utas hasonló helyzetről számolt be a tévé riporterének.

A MÁV-nál ugyanakkor állítják, felkészültek a hosszú hétvégére, országszerte forgalomban volt az összes kocsijuk.  Bár érkeznek a MÁV-hoz az elégedetlen utasok panaszai az állva utazás miatt, a társaság szerint így is biztonságos a közlekedés, azt semmilyen jogszabály nem tiltja.

A hirbalaton.hu.-nak nyilatkozó kerékpáros turisták is hasonló élményről számoltak be. Hozzátették, fejetlenséget és késéseket okozott, hogy nem fért fel a fővárosból a Balatonra tartó járatokra annyi bicikli, amennyire jegyet lehetett váltani. A legkülönbözőbb helyekre bepréselt, betámasztott kerékpárok a le- és felszállásoknál komoly nehézségeket jelentettek.

 

+++

A Délipart kérdései:

1., Miért nem pünkösd hosszú hétvégéjén, vagyis egy héttel korábban indította a MÁV a nyári menetrendet, a Balatonra tartó több vonattal? Főleg ha őket se érte váratlanul a nagy forgalom…

2., A MÁV-nál ezt jelenti a „felkészültünk”? Padlón ülve, állva zötyögni, zsúfoltságban, kerékpárral nem felférni? Európainak gondolja ezt a MÁV 2019-ben? Ha igen, szomorú…

3.,Ha minden kocsi forgalomban volt pünkösdkor, hogyan tudják mégis sűríteni a járatokat e hétvégétől a Balatonra?

4., Kedves MÁV, nem tetszik egy kicsit cinikusnak lenni azzal, hogy „semmilyen jogszabály nem tiltja az állva utazást”? Tessék már több órán át összezsúfolódva, állva, padlón ülve utaztatni néhányszor azt, aki ezt a mondatot megfogalmazta!

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük