Home / Ország, Világ / A sínek között gyalogoltak vissza az utasok – de a Balaton felé már több vonat jár…

A sínek között gyalogoltak vissza az utasok – de a Balaton felé már több vonat jár…

Egy péntek esti, Budapestről Monorra induló szerelvény majdnem háromnegyed órát késett, majd körülbelül egy kilométer után megállt és nem moccant többé. Az utasok a sínek között evickéltek vissza az állomásra.
Egy olvasójára hivatkozva számolt be az Index a hazai vasúttársaság újabb bravúrjáról. A péntek esti, 2786-os számú Budapestről Monor felé közlekedő járat 17:38-kor indult volna el menetrend szerint, de az utastájékoztató rendszer alapján 10 perc késés volt várható. Ezzel szemben a vonat végül 18:20-kor indult el, ám ebben nem volt sok köszönet. A szerelvény ugyanis körülbelül egy kilométer robogás után megállt és nem moccant többé. Az utasok (40-en, az Index olvasója szerint) egy idő után elkezdték keresni a kalauzt, ám sem jegyellenőrt, sem pedig más vasúti dolgozót (például mozdonyvezetőt) nem találtak a vonaton. Ezt követően felhívták a MÁV információs vonalát, ahol közölték velük, hogy ők nem lehetnek a 2786-os számú vonaton, hisz azt kiállították a forgalomból. A diszpécser megígérte az utasoknak, hogy küld egy biztonsági őrt, aki segít nekik visszatérni az állomásra, de végül is vasúttársasági alkalmazott segítsége nélkül evickéltek vissza a sínek között a pályaudvarra.
XXX
A Délipart kérdései:
A MÁV szerint ez is rendben van, mint a pünkösdi balatoni vonatok zsúfoltsága, amikor összezsúfolódva, állva, padlón ülve kellett utazni? Ez még mindig az európai magyar vasút? Megvan még a MÁV-nál a pünkösd utáni közlemény fogalmazója, aki szerint semmi sem tiltja az állva utazást? Most erre mit talál ki, van még ennél is cinikusabb mondata? És a szombattól sűrített balatoni járatok utasai mire legyenek felkészülve a kánikulai utazások során?

About Fónai Imre

Check Also

Aláírásgyűjtés indult a Balaton megvédéséért

A siófoki polgármester írta alá elsőként.   Az Alfahír cikke:   https://alfahir.hu/2021/04/09/balaton_a_balaton_mindenkie_potocskane_korosi_anita_jobbik_lengyel_robert_siofok_kampany    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük