Home / Déli-part / Bemondta a rádió: nincs sok szúnyog a Balatonnál (frissítve!)

Bemondta a rádió: nincs sok szúnyog a Balatonnál (frissítve!)

A Balatonnál még nincs sok szúnyog – tudhattuk ma meg az InfoRádióból.

 

Balassa Balázs, Szigliget polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke nyilatkozta ezt, miközben a rengeteg szúnyog miatti panasz a Facebook-ot és az egyes önkormányzatokat is elárasztotta az elmúlt napokban. Nem beszélve a szúnyogáradatról…

Arról lehet talán szó, hogy az északi parton kevesebb a szúnyog, mint a délin, a szigligeti polgármester ezért nem érzékelt se sok vérszívót, se sok panaszt… Megírtuk: siófoki kollégája már pénteken rendkívüli szúnyogirtást szorgalmazott az elviselhetetlen állapotok miatt – más kérdés, hogy hiába, akkor sem vállalták az irtást az illetékesek, ha Siófok külön fizetett volna érte…

Korábban egyetlenegy tavasszal, kora nyáron sem volt még ennyi szúnyoggyérítés, mint az idei évben – emelte ki Balassa Balázs az InfoRádiónak. A mostani a negyedik beavatkozás lesz, amelyből kettőt a katasztrófavédelem végzett, kettőt pedig a Balatoni Szövetség koordinálásával az önkormányzatok finanszíroztak.

A májusban leesett sok csapadék miatt a tenyészhelyek vízborítottak, emiatt a vártnál lényegesen több szúnyog kelhet ki a szokásosnál, így a mostani akció elsősorban a megelőzésről szól, tette hozzá a szövetség elnöke.

A Balatonnál még nincsen sok szúnyog, viszonylag kevés panasz érkezik,

jegyezte meg Balassa Balázs, de nem is szeretnék, hogy nagy számban jelentkezzenek a tó környékén.

“Fontos, hogy az idelátogató vendégeket és az itt élőket minél kevesebb olyan hatás érje, amelyek miatt esetleg ne érezzék magukat jól” – emelte ki. Az idei évtől már négy szúnyoggyérítést finanszíroznak a balatoni önkormányzatok – az előző évben kettőre volt keret –, amely nagyjából 60 millió forintba fog kerülni a Balaton térségében, tájékoztatott Balassa Balázs.

Az irtószeres repülőkkel elméletileg kedden-szerdán lehet/lehetett találkozni a Balatonnál.

 

Frissítés:

 

A Facebook-ra az imént írta ki az irtást végző repülős cég vezetője: ma, kedden Balatonvilágos-Balatonalmádi-Balatonfüred-Zánka és Zamárdi-Balatonszemes területen történt szúnyoggyérítés.

 

 

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük