Home / Déli-part / Emeletes vonatok: nem férnek be az alagútba, de nem is nagyon jönnek a Balatonra

Emeletes vonatok: nem férnek be az alagútba, de nem is nagyon jönnek a Balatonra

Igaz, hogy nem férnek be az új emeletes vonatok a Déli-alagútba, de nem is a balatoni vonalra szánja ezeket a MÁV…

 

Nyári hétvégéken tűnhetnek majd fel a balatoni vonalon az emeletes szerelvények, írja  a hvg. hu. Merthogy a jelenleg túlzsúfolt budapesti elővárosi vonalakra vették a modern járműveket.

Hétfőn írta meg a Magyar Nemzet, ami alapján a hvg.hu, és sok másik lap is: a MÁV-Start által megrendelt emeletes vonatok nem férnek be a Déli pályaudvar előtt található alagútba. Valóban arról is szó volt azonban, hogy az emeletes járművek a nyári szezonban a Balatonra és a Velencei-tóra is közlekednek majd, és a logika azt diktálná, hogy ehhez a Déli pályaudvarról induljanak.

De mivel elvenni nem lehet az elővárosi vonalakról nyáron sem őket, csak a két és fél hónapos szezonban, és akkor is csak hétvégenként közlekedne közülük a Balatonra és a Velencei-tóra. Erre viszont így is van lehetőség, indulhatnak Kelenföldről, vagy Kőbánya-Kispestről, amióta pedig megépült a 4-es metró, Kelenföld a város legnagyobb részéről gond nélkül megközelíthető.  A Magyar Nemzet cikkében egyébként azt írta, az alagútban a vasúti pálya ágyazatának átalakításával is meg lehet oldani azt, hogy a vonatok az alagútban áthaladjanak. Ami miatt persze a Déli pályaudvart is le kellene zárni, ami kétségtelenül kellemetlenség lenne.

 

fotó: hvg.hu

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük