Home / Déli-part / Szárszón még csökkent is a lángos ára

Szárszón még csökkent is a lángos ára

Közel ezer forintba kerül már egy lángos a Balatonnál, adta hírül az országos sajtó. Már ahol, hiszen a balatontipp.hu olyan helyet is talált, ahol 450-re csökkentették a lángos árát…

 

A büfék és strandi szolgáltatások árainak idei emelkedése talán elmarad a múltévitől, bár az egyesek által tavaly megcélzott új szinteket, például a legolcsóbb csapolt sörök és a külön ízesítés nélküli lángosok 600 forint körüli árát most többen is követték – áll a balatontipp.hu körképében. A Balaton internetes kalauza szerint „egyes büfések már úgy látják, hogy a tovább emelkedő árak miatt a vevők jelentős csoportjáról kellene lemondaniuk. Balatonszárszón találkoztunk olyan büfével is, ahol a tavalyi emelést visszavonva, a tavalyelőtti 450 forintért adják ismét a lángost.
Vannak olyan helyek is, ahol továbbra is visszafogottabb árakkal próbálnak gazdaságosan működni. Ilyen üdítő kivétel például a balatonberényi strandon a Beach Cafe, ahol még mindig 450 forintba kerül egy korsó sör, és egy gombóc (finom) fagyiért is csak 250 forintot kérnek. Ez utóbbi egyébként jellemzően már 300 forintba kerül máshol, ráadásul néhol csak 3 dekát adnak egy gombóccal az általánosabb 4-5 dekás adagoknál.”

A balatoni portál a strandokon is körülnézett. Összegzése: „Különleges az év az áremelések mértékében is, hisz mintegy 20 strandnál számolhatunk 15-28% közötti emeléssel. Különösen meglepő a lépés amiatt, hogy az önkormányzati választások évében csak a legelszántabbak szoktak akár a legkisebb mértékben is az árakhoz nyúlni. Igaz, a helyi lakosokat többnyire nem, vagy csak kismértékben érintik a díjemelések.

A mostanihoz hasonló emelések legutóbb több mint tíz évvel ezelőtt fordultak elő, amikor jóval magasabb volt az infláció. A strandüzemeltetők most is hasonló okokkal magyarázzák a lépést. Mint mondják, az egyre emelkedő bérterheket és az igénybe vett szolgáltatások díjainak növekedését különösen megérzi ez a szféra.”

 

fotó: illusztráció

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük