Home / Déli-part / Bringablöff: az illetékesek nyilatkoztak, a munkások aszfaltoztak, a Balatontipp.hu végigjárta

Bringablöff: az illetékesek nyilatkoztak, a munkások aszfaltoztak, a Balatontipp.hu végigjárta

670 millió forintból felújítottak 16 kilométernyi utat a Balaton partján – ennyi történt valójában a nagy csinnadrattával beharangozott bringakör-felújítás címén.

A Balatontipp.hu méterről méterre lejárta, lekerekezte, hogy utólag is beszámolhasosn róla, amiről az illetékesek hangzatos, propagandaízű bejelentéseken előre tájékoztatták a közvéleményt. Mit is takar valójában a balatoni bringakör felújítása? A Balaton internetes kalauza szerint zömmel olyan meglévő települési utcák újraaszfaltozását, amiket bicikliútnak jelöltek ki, sok helyütt ezekre most festették fel a kerékpárosok közlekedésére figyelmeztető útburkolati jeleket, mint például a siófoki Indóház utcában, leszűkítve az autósok terét… A Balatontipp.hu ismét hiánypótló és alapos munkát végzett – nem feltétlenül a propaganda-közleményeket fogalmazók örömére… –, cikkét nem csak a bringával közlekedőknek ajánljuk.

 

Néhány részlet, majd a teljes cikk.

„Egy héttel ezelőtt az illetékes államtitkár az MTI-n keresztül már arról tájékoztatott. hogy “a Balatoni Bringakör komplex felújításának első üteme a napokban befejeződik 670 millió forint felhasználásával. Az első ütemben a 220 kilométeres teljes brigakörből 42 kilométeren megerősítették és javították az burkolatot, több tájékoztató táblát helyeztek ki.”

Arra gondoltunk, végigjárjuk az érintett szakaszt, hogy rögzítsük, valójában mit is végeztek.

A Balatonlellétől Siófokon, Balatonkenesén át Aszófőig terjedő mintegy 100 kilométeres távon összesen 15,5 kilométer teljes szélességben felújított burkolatot találtunkHa a kisebb-nagyobb foltokat is hozzászámolom, a javítási munka hossza akkor sem éri el a 16 kilométert. Mint a fentiekben olvasható, ez került 670 millió forintba. Ez a teljesítmény még akkor is jelentéktelen, ha eltekintünk attól, hogy a bicikliút “fejlesztés” valójában csak járulékos dolog, hisz alapvetően leromlott belterületi utcákat javítottak meg, amiket a biciklisek is használhatnak.

A bejelentések szerint a “komplex fejlesztés” fontos eleme volt az új táblák kihelyezése. Mi ilyenekkel nem nagyon találkoztunk. Inkább az tűnt fel, hogy több helyről még a korábbiak is eltűntek. Ahol mégis volt új tábla, ott követték azt a rossz északi parti hagyományt, hogy a tábla nem tartalmazza a következő települések távolságát.

Ugyancsak a munka fontos elemeként számoltak be a 2100 négyzetméternyi újonnan felfestett burkolati jelről is. Több helyen valóban találkoztunk hasznos jelzésekkel, de talán ennél is több volt az olyan, ami alapvetően nem sokat segít a közlekedésben…”

 

A teljes cikk:

https://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/balatoni-bringakor-komplex-fejlesztes-helyett-inkabb-komplex-bloff/

 

fotó: Győrffy Árpád, Balatontipp.hu. A siófoki Indóház utca

 

 

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük