Home / Déli-part / Steinmetz Ádám nem ajánlja biciklivel a 68-as főutat

Steinmetz Ádám nem ajánlja biciklivel a 68-as főutat

Ha minden jól megy, jövőre épülhet a mesztegnyői kisvasutat a Balatoni Bringakörrel összekötő kerékpárút.

 

Már tavaly át kellett volna adni, legalábbis Móring József Attila (Fidesz-KDNP) parlamenti képviselő tavalyi, a választási kampányban elhangzott ígérete szerint. Erre emlékeztetett az országgyűlésben dr. Steinmetz Ádám, a Jobbik balatoni képviselője. A sportember előtte maga is nyeregbe pattant és Marcaliból Mesztegnyőre tekert, az igen rossz állapotú 68-as főúton. Senkinek sem ajánlja ott a bringázást – jegyezte meg vízilabdás olimpiai bajnokunk.

Steinmetz Ádám a parlamentben is firtatta, miért nem épült még meg a turizmus és a marcali ipari parkba járó dolgozók szempontjából is hasznos bringaút Balatonmáriafürdő és Mesztegnyő között, 7 somogyi települést érintve, 18 kilométer hosszan. Cseresnyés Péter államtitkár válaszából az derült ki: az „építőipari változások” miatt a beruházásra elnyert 500 millió forint nem elegendő. Amennyiben a pályázatnyertes mesztegnyői önkormányzat pluszforrást igényel és annak kedvező lesz az elbírálása, új közbeszerzési eljárás után jövőre megkezdődhet a kerékpárút építése.

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük