Home / Ország, Világ / A siófoki túlélő is tudomásul veszi: a busztársaság nem felelős

A siófoki túlélő is tudomásul veszi: a busztársaság nem felelős

Nem a busz műszaki hibája okozta a 2017. januári veronai tragikus balesetet.

 

Amint ismert, 17-en, köztük felnőttek és diákok haltak meg a balesetben, amikor a sítúrán résztvevőket szállító magyar busz az autópálya szalagkorlátjának ütközött és kigyulladt. A sofőr feltehetően elaludt. A magyar nyomozó hatóság most azzal zárta le a buszt üzemeltető társaság felelősségének vizsgálatát: nem találtak műszaki hibát.

Annak idején bejárta a hír a sajtót, hogy plusz üzemanyagtartályt szereltek fel a buszra, és műszaki hiányosságokról is nyilatkoztak a túlélők, akik a hozzátartozókkal együtt most kapták meg a nyomozást lezáró határozatot.

A siófoki Papp András feleségét és nevelt fiát veszítette el a tragikus balesetben, egyébként maga is a buszon ült. Azt mondta a Tényeknek, hogy tudomásul veszik: semmi sem igazolta a busztársaság műszaki felelősségét. Arról is beszélt: pillanatok alatt kapott lángra a busz, és máig nem érti, hogy a magyar média miért hitte el az egyik túlélő minden bizonyítékok nélküli állítását, miszerint az többeket megmentett, miért kreáltak hőst belőle, holott állításaiból egy szó sem igaz…

 

 

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük