Home / Ország, Világ / A siófoki túlélő is tudomásul veszi: a busztársaság nem felelős

A siófoki túlélő is tudomásul veszi: a busztársaság nem felelős

Nem a busz műszaki hibája okozta a 2017. januári veronai tragikus balesetet.

 

Amint ismert, 17-en, köztük felnőttek és diákok haltak meg a balesetben, amikor a sítúrán résztvevőket szállító magyar busz az autópálya szalagkorlátjának ütközött és kigyulladt. A sofőr feltehetően elaludt. A magyar nyomozó hatóság most azzal zárta le a buszt üzemeltető társaság felelősségének vizsgálatát: nem találtak műszaki hibát.

Annak idején bejárta a hír a sajtót, hogy plusz üzemanyagtartályt szereltek fel a buszra, és műszaki hiányosságokról is nyilatkoztak a túlélők, akik a hozzátartozókkal együtt most kapták meg a nyomozást lezáró határozatot.

A siófoki Papp András feleségét és nevelt fiát veszítette el a tragikus balesetben, egyébként maga is a buszon ült. Azt mondta a Tényeknek, hogy tudomásul veszik: semmi sem igazolta a busztársaság műszaki felelősségét. Arról is beszélt: pillanatok alatt kapott lángra a busz, és máig nem érti, hogy a magyar média miért hitte el az egyik túlélő minden bizonyítékok nélküli állítását, miszerint az többeket megmentett, miért kreáltak hőst belőle, holott állításaiból egy szó sem igaz…

 

 

 

 

About delipart

Check Also

A budapesti közlekedési dugók teljesen összezavarták a természetet

Ez a szarvas is már csak a Dunában tud haladni, ezért ide menekült a nagykörútról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük