Home / Déli-part / Csak Siófokon gondolkodnak szabadstrandok fizetőssé tételéről

Csak Siófokon gondolkodnak szabadstrandok fizetőssé tételéről

Ezt a strandokat fenntartó siófoki önkormányzati kft. vezetőjének nyilatkozatából lehet tudni (érdekes: a polgármester megszólalásaiból épp az ellenkezőjét…), a többi településen nemmel válaszoltak.

Zamárdiban, Balatonlellén, Fonyódon nem tervezik szabadstrand fizetőssé tételét, Balatonfenyvesről is nemleges választ kapott a kérdésre a welovebalaton.hu, Balatonmáriafürdőn aggódnak az egyre növekvő fenntartási költségek miatt – hívja fel a figyelmet cikkében a hirbalaton.hu.

A siófoki válasz:

„A Balaton egyik fővárosából Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatója azt írja, tavalyhoz képest nem változott a szabadstrandok száma a városban. A fenntartásuk ellenben egyre nehezebb, hisz folyamatosan nőnek a működtetési költségek. Hogy működni tudjanak, azt a “strandokat üzemeltető Balaton-parti Kft. egyéb bevételeinek átcsoportosításával” érik el, de ez hosszabb távon nem lesz fenntartható. Pintér Tamás szerint előbb-utóbb a növekvő igények miatt (is) szükségessé válhat újabb strandok fizetőssé tétele, hisz a matek egyelőre nem reális: “Az sajnos gazdaságilag nem működik, hogy 1 km fizetős partszakasz bevételeiből tartunk fenn 16 km szabadstrandot.”

A nyilatkozat érdekessége: dr. Lengyel Róbert polgármester ezzel ellentétesen nyilatkozott több alkalommal is, és ezt a Délipart érdeklődésére most meg is erősítette, így: „Ha rajtam múlik, nem lesz több fizetős strand Siófokon”.

 

 

fotó: Balatonboglár szabadstrandja, mely kimaradt a most véget érő strandfejlesztési programból, ahogyan megírtuk, a lakók tiltakozása nyomán

(fotó: balatonikaland.hu)

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük