Home / Déli-part / Balatonföldvár és környéke / 2010-es pályázat, 2019-es ítélet: Szemes fizet Földvárnak

2010-es pályázat, 2019-es ítélet: Szemes fizet Földvárnak

És lehet, hogy lesz majd még ennél is több fizetni valója…

A Kúria napokban meghozott jogerős döntése szerint Balatonszemes 6 millió forintot kell fizessen Balatonföldvárnak – értesült a hirbalaton.hu. A portál cikke szerint a sokéves történet előzménye, hogy 670 millió forintos uniós iskola- és óvodafejlesztési támogatástól esett el a balatonföldvári kistérség egy 2010-11-es pályázat során azért, mert Balatonszemes nemmel voksolt az együttműködésre. Balatonföldvár 2015 óta per útján követelte az előkészítés költségeit és az elmaradt haszon megtérítését Szemestől.

Az első és másodfokú bírósági ítéletek is jogosnak tartották Balatonföldvár igényét az előkészítés költségeinek megtérítésére, az ügy Balatonszemes fellebbezése miatt került a Kúria elé. Ahol egyben fordulat is történt a perben; az első és másodfokú bírói testületek ugyanis Balatonföldvár elmaradt hasznát nem látták bizonyíthatónak, a Kúria azonban az ítéletek ezen részét most hatályon kívül helyezte és kimondta: amennyiben Földvár bizonyítani tudja kárát, úgy az az igénye is jogos lehet.

Takács József balatonszemesi polgármester néhány éve az akkor induló perről azt nyilatkozta a megyei lapnak: ha volna még Lúdas Matyi, oda való lenne a történet, „talán lehet egy települést kötelezni arra, hogy hogyan voksoljon, illetve utólag megbüntetni  a szavazatáért?”

 

(fotók: Balatonszemes felülről, a balatonszemesi iskola)

 

A teljes cikk:

 

http://www.hirbalaton.hu/kutba-esett-iskola-es-ovodafejlesztes-balatonszemes-fizet-balatonfoldvarnak/#more-40875

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük