Home / Déli-part / 50 milliót hozott Zamárdinak a Red Bull Air Race

50 milliót hozott Zamárdinak a Red Bull Air Race

Nem csak a Balaton Sound, hanem a Red Bull Air Race is csinos bevétellel gazdagította Zamárdi városát, a vendéglátósok, kereskedők hasznáról nem is beszélve…

 

Nemcsak a pilóták, hanem számos szervező, de még a verseny kommentátora, Szujó Zoltán is odáig volt Zamárdiért, ahol első, de egyben utolsó alkalommal rendeztek Red Bull Air Race Világbajnokságot – derült ki a nyilatkozatokból. A hirbalaton.hu írja: a város polgármestere, Csákovics Gyula nagyon örült az eseménynek és a vele járó hírverésnek, amellyel Zamárdi egy héttel a Balaton Sound után ismét ország-világ előtt bemutatkozhatott.

A városvezető a hirbalaton.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a hatalmas hírverés mellett az önkormányzat közvetlen bevételét 50 millió forinttal gazdagította az esemény, a vendéglátósok és kereskedők pedig extra profithoz jutottak. Hozzátette, mivel a világ minden tájáról figyelték az eseményt, ezáltal Zamárdira szegeződtek a hazai és külföldi tekintetek. Egy olyan hétvégét sikerült vendégekkel megtölti a műrepülő verseny által, amely alapvetően nem volt strandolásra alkalmas, és más esetben sokkal kevesebben látogattak volna el a balatoni kisvárosba.

 

https://airrace.redbull.com/hu/video/balaton-magyarorszag-legkedveltebb-nyaralohelye

 

 

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük