Home / Déli-part / Balatoni vasút: ma káosz volt, holnap is az lehet

Balatoni vasút: ma káosz volt, holnap is az lehet

60-180 perces késések, egyes járatok törlése, másikak összekapcsolása – ez volt ma a balatoni vasútvonalon és még nem tudják, mikorra áll helyre a rend…

 

Továbbra is jelentős késésekre kell számítani a székesfehérvári és a balatoni vonalakon – közölte az InfoRádióval a Mávinform sajtóügyeletese. Peiper Károlyt hozzátette, egyelőre nem tudják, hogy mikor állhat vissza a normál menetrend.

A székesfehérvári, dél-balatoni és észak-balatoni vonalakon, az elővárosi vonatok esetében 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok, míg a Budapest–Székesfehérvár, Nagykanizsa–Székesfehér–Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok 60, de akár 180 perccel is megnövekedett menetidővel közlekednek, ismertette Peiper Károly, a Mávinform munkatársa az InfoRádióval.

A Székesfehérvár és Szabadbattyán közötti biztosítóberendezés a kora reggeli órákban hibásodott meg. A szakemberek azóta is keresik a hiba okát, már a gyártó cég munkatársait is bevonták a folyamatba. A további torlódások enyhítése érdekében egyes járatokat törölnek, egyes vonatszerelvényeket pedig összekapcsolnak, ismertette a sajtóügyeletes.

Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra állhat helyre a normális menetrend,

válaszolta kérdésre Peiper Károly, miután ameddig nem tudják megjavítani a meghibásodott biztosítóberendezést, addig jósolni sem lehet, meddig várhatóak késések.

A menetrend szerinti vonatforgalom helyreállításáig kedd délutántól a két vonalon közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, nem kell megváltani a hely- és pótjegyeket. Viszont a hely- és pótjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el.

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük