Home / Ország, Világ / Jövőre sem jut pénz a zsákfalvak „kiszabadítására”

Jövőre sem jut pénz a zsákfalvak „kiszabadítására”

Örök elzártság a sorsuk?

Somogyban a települések harmada nem része a megye vérkeringésének, mert több évtizede nem építik meg a zsákfalvak életét könnyítő útszakaszokat – írja a Népszava.

A Délipart korábban arról írt: a fideszes többség szerint 2020-ban sem kell pénz a zsákfalvak elzártságának a megszüntetésére; Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) a siófoki központú választókerült 18 zsáktelepülése számára csoportosított volna át 11 milliárd forintot a jövő évi költségvetésben, de javaslatát már bizottsági szinten „elgáncsolta” a fideszes többség.

A világot jelentené számunkra – mondta a Népszavának Gyurik Attila, az alig százfős somogyi Fiad polgármestere arról az útról, amely települését kötné össze az épülő 67-es gyorsforgalmi úttal. Csak viszonyításképpen: ha megépülne az út, 18 kilométer lenne Balatonlelle vagy Szemes, a helyiek el tudnának járni dolgozni a tóhoz. Most erre semmi esély, ugyanis 52 kilométert kell autózniuk.

Somogyban 69 új, a településeket megnyitó-összekötő útra lenne szükség, az összes megépítése normál szélességben és alappal nagyjából 50 milliárdba kerülne, de a legtöbb helyen már négy méter széles gazdasági feltáró utak is hatalmas változást hoznának a helyiek életébe.

A zimányi faluvezető arról beszélt: Kisgyalánban akad egy osztrák vállalkozó, aki munkát tudna adni zimányiaknak, csak hát hiába szomszédos falu, harminc kilométeres kerülővel lehet csak odamenni…

 

 

fotó: Röhrig Dániel, Népszava

 

About delipart

Check Also

Mérhetetlen mennyiségű aranyat rejt a Balaton mélye

Egy izgalmas kutatási eredmény szerint mérhetetlen aranykincset rejt a magyar tenger mélye, amely több vagonnyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük