Home / Ország, Világ / Siófok: a Residence után a Palace is orosz kézben

Siófok: a Residence után a Palace is orosz kézben

De a széplaki Palace diszkót elbontják, szálloda épül a helyére.

 

A tavalyi volt az utolsó szezonja a legendás siófok-széplaki Palace diszkónak. Barna Sándor már akkor bejelentette: lebontják és ha a pályázatuk sikerrel jár, szálloda épül a helyére. A Napi.hu mai cikkéből az is kiderül: Barna már túladott a Palace-on, orosz tulajdonba került.

A Napi.hu úgy tudja: néhány héttel ezelőtt megállapodás született a diszkót birtokló cég, a Palace Garden Hotel Kft. eladásáról. Az egyik vevő a RRZP Invest Kft.

A Budapest belvárosában székelő vállalkozás tulajdonosa a céginformációs adatbázis szerint Rahimkulov Ruszlan Megdetovics, annak a Megdet Rahimkulovnak az egyik fia, akinek családi vállalkozása – a Kafijat Zrt. – az OTP Bank részvényeinek 7,43 százalékát birtokolja. A családfő korábban több jelentős magyarországi üzletben is érdekelt volt, többek közt ő vásárolta meg 1996-ban az Általános Értékforgalmi Bankot, amelyet később eladott a szintén orosz Sberbanknak.

Nemcsak a balatoni éjszakában tűnnek fel

A mostani adásvétel azonban nem számít a Rahimkulov család első és egyetlen turisztikai befektetésének. Másfél évvel ezelőtt vették meg ugyanis Óbuda legfelkapottabb szórakozóhelyének számító – és a fiatalok körében is népszerű – Symbol Budapest étterem és rendezvényközpontot, a korábbi tulajdonos Barna Sándortól.

Felvásárolják a partmentét?

Balatoni turisztikai szakmai körökben régóta beszédtéma, hogy a hosszú ideje Magyarországon élő orosz család egy sor siófoki szállodát és vendéglátó helyet is megvásárolt a közelmúltban. A pletykából annyi mindenesetre igaz, hogy a siófoki Residence Hotelt megvásárolta az orosz vállalkozó. Ugyanis a szállodát tulajdonló Residence Balaton Hotel Kft.-ben feltűnik tulajdonosként a már említett, Greennovatív Kft., amely az érdekeltségébe tartozik. A hitelbiztosítéki nyilvántartás adatai szerint a társaságot tavaly június 13-a óta 900 millió forintnyi jelzáloghitel terheli, amelyet az OTP Bank folyósított.

Az 56 szobás 4+ superior minősítésű, wellness részleggel és saját stranddal is rendelkező hotelt tavaly májusban vette meg Rahimkulov és a Peter’s Consulting – valamint tulajdonosa Zentai Péter – a Hoffmann család cégétől a Hoffmann Hotel Kft.- től. Az ismert vendéglátós szakember Hoffmann Henriknek ezt követően egy mátraházi szálloda (Hotel Ózon), két budapesti apartman házrész és egy balatonföldvári csárda maradt a tulajdonában. A tavaly eladott hotel fejlesztésére a korábbi tulajdonos a Széchenyi terv keretében 2003-ban 1,5 milliárd forintos, 2013-ban pedig további 1,2 milliárd forintos pályázati támogatást kapott.

A bezárt Palace diszkó helyén a még nem végleges tervek szerint 40 szobás luxushotelt alakítanának ki, amelyhez a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési programból is támogatást nyertek, összesen 792 millió forintot – írja a Napi.hu.

 

fotó: Kövér László a Residence hotelben idén tavasszal

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük