Home / Ország, Világ / Emléktáblát kap Léhmann György

Emléktáblát kap Léhmann György

Augusztus 3-án avatják fel Siófokon Léhmann György emléktábláját.

 

Korábban a Délipart is beszámolt róla, hogy márvány-bronz emléktáblát készül állítani a devizahitel-károsultak egy csoportja a tavaly elhunyt dr. Léhmann Györgynek. A siófoki ügyvéd egyszerre vitt több száz pert devizahitelesek érdekében; az ország minden tájáról felkeresték a károsultak. Ekkor lett országosan ismert, helyben azonban évek óta úgy tartották számon, mint aki számos helyi közéleti visszásságot leplezett le, tárt a nyilvánosság elé.

A Deviza csapat nevű formáció szerint az emléktáblára a pénzt olyan magánszemélyek dobták össze, akik valamilyen módon érintettek a devizaalapú kölcsön kálváriájában. Azt írják, Léhmann egy olyan ember  volt, “aki családok ezreit védte és mentette meg a kilakoltatástól és a végrehajtások tömeges foganatosításától Magyarországon (…) ellentmondást nem tűrően, és radikálisan védte bástyázta azt, aki rábízta magát.”

Siófokon, egykori irodája falán avatják az z emléktáblát, amihez a helyi önkormányzattól is kértek némi segítséget. Léhmann György lánya, a Svájcban élő Ágnes arról értesítette a Délipartot: augusztus 3-án, szombaton, délután 2-kor lesz az avató a Szűcs utca 1. alatt.

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük