Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Balatoni hal: fogja ki a turista, aztán süsse meg a szállásán?

Balatoni hal: fogja ki a turista, aztán süsse meg a szállásán?

A magyar hal nem tűnt el az éttermekből – ezt válaszolta az agrárminiszter Steinmetz Ádámnak, csakhogy a képviselő nem a magyar, hanem a balatoni halat hiányolta írásbeli kérdésében.

 

A jobbikos képviselő szóban is firtatta korábban a parlamentben, hogy a Balatonra érkező turisták egy jó pohár balatoni bor mellé miért nem kóstolhatnak balatoni halat, de akkor erre nem kapott választ. Steinmetz írásban is feltette a kérdést, amire most választ kapott Nagy István agrárminisztertől.

„Nem tűnt el az éttermekből és egyéb vendéglátóegységekből a magyar hal” – írja a miniszter, holott a jobbikos honatya a balatoni hal kapcsán tette fel kérdését. És Nagy István azt is írja: „Senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, ha ahhoz ragaszkodik, hiszen a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott, és a rekreációs tevékenység keretében kifogott zsákmány gasztronómiai felhasználásának semmilyen akadálya sincs.”

Ha jól értjük tehát, a miniszter azt javasolja, hogy aki balatoni halat akar enni, az nosza, pecabotra fel és fogja ki! Másrészt azt is írja, hogy szerinte nincs akadálya a horgászzsákmány gasztronómiai felhasználásának. Kis bökkenő, hogy a jelenlegi szabályok nem engedik meg a horgászoknak, hogy eladják a kifogott halat. Netán a miniszter illegális beszerzésre ösztönzi ezzel a tóparti vendéglátó egységeket, vagy csak arra utal, hogy a turista is kifoghatja, aztán a szállásán megsütheti a jó balatoni halat?…

 

 

fotó: illusztráció

 

 

 

 

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük