Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Ugyanaz a reggeli, mint a vacsora: Mészárosék „nyaraltatnak”

Ugyanaz a reggeli, mint a vacsora: Mészárosék „nyaraltatnak”

Kosz, légy, egér, romlott étel…

 

A Délipart is többször írt a balatonvilágosi Club Aligáról, akkor például, amikor a kikötőbe vezető utat sorompóval zárták le, hogy a horgászok ne tudjanak bejutni (azóta a sorompót felnyitották – számolt be a Délipartnak Fekete Barnabás balatonvilágosi polgármester), de írtunk arról is, hogy Erzsébet-szálloda lett erre a nyárra az egyébként meglehetősen lepusztult hotelépületekből.  A sajtó (már persze az a fele, amelyik meg meri írni…) most a nyaralási körülményektől hangos, avagy így üdültettek ti…

A Magyar Hang cikke:

„Kritikán aluli, koszos, igénytelen, szánalmas, kétségbeejtő – ezekkel a jelzőkkel illették többen is a rászorulóknak kedvezményes nyaralási lehetőséget nyújtó Erzsébet-program egyik helyszínét, a Club Aligát. A 24.hu írt arról, hogy több család is néhány nap után inkább befejezte a nyaralást az áldatlan állapotok miatt.

A hírportálhoz beérkezett olvasói levelek lepusztult épületekről, málladozó vakolatról, szörnyű, koszos szobákról számoltak be. Sokakat megvárakoztattak a recepción a hőségben kicsi gyerekekkel, mert az átadás időpontjára nem készültek el a takarítással, de az átvett szobák egy részén nem is látszott, hogy járt ott a takarító. Arról írtak, hogy némelyek fürdőszobájában állt a víz, más szobák beáztak a viharban. Az épületek ajtóit nem lehetett zárni, egész éjjel nyitva álltak, a lámpák éjjel-nappal égtek a folyosókon, bevonzva bogarak ezreit, amiket aztán a takarítók igyekeztek összeszedni. Sokan emlegették a pókokat, pókhálókat, hangyákat, de volt, aki az ágyneműtartóban egérürüléket talált, vagy éppen egeret látott. A lépcsőházról – hiányzó lámpabúrák, égők, kosz – egy nyolcévesnek az jutott eszébe, horrorfilmet is lehetne forgatni ott.

Több olvasó is úgy ítélte meg, hogy a legnagyobb disznóságot az étkezéssel követték el ellenük. Az étkezőről azt írták, büdös és nem túl tiszta – beleértve az étkészleteket is –, rengeteg volt a légy, rendszeres a sorban állás, és aki nem volt elég fürge, annak nem jutott az amúgy ritka jobb falatokból. Ha egy-egy alkalommal volt vacsorára rántott vagy sült hús, abból nem jutott mindenkinek, és nem is tudták pótolni. Ha nem ették meg a vendégek a vacsorát, mert nem ízlett, másnap reggelire feltálalták nekik ugyanazt. Többen is panaszkodtak romlott ételre, amit állítólag a konyhafőnök is megerősített.

Habár többen is írtak a panaszkönyvbe, a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Club Aliga üzemeltetője ennek ellenére azt válaszolta a 24.hu megkeresésére, hogy nem tudnak panaszról. A főszervező Erzsébet-program ugyanakkor a kérdésekre nem is reagált.

Az Erzsébet-program a rászorulók üdülési támogatásáról szól elméletileg, amihez az állam bőkezűen hozzájárul. Egy háromgyerekes család esetében például a négynapos szállásért, teljes ellátásért 220 ezer forintot kapott a szálloda, amiből 202 ezer forint az állami támogatás. Az egyik olvasó szerint az Erzsébet-program jó üzlet a lepukkant szállodáknak, mert felveszik a vaskos állami támogatást, és cserébe alig nyújtanak valamit. ”

 

About delipart

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük