Home / Ország, Világ / Vendégéjszaka: Siófok vezet a tóparti települések között

Vendégéjszaka: Siófok vezet a tóparti települések között

Siófok megőrizte vezető helyét a Balaton-parti települések között a vendégéjszakák számában – derül ki a Balatontipp.hu gyűjtéséből.

Megnyugodhatnak a siófokiak, a magánszállások forgalmának összesítése után a város visszakerült a dobogóra, sőt azon is a második helyre a balatoni régió településeinek turisztikai versenyében – írja a Balatontipp.hu.

„Még februárban írtuk a kereskedelmi szálláshelyek forgalmának összegzésekor, hogy Zalakaros simán lelökte Siófokot a dobogóról. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyakorlata szerint akkor még csak azok az adatok álltak rendelkezésre. A korábban magánszálláshelyként meghatározott, mostanában “üzleti célú egyéb szálláshelyként” – röviden egyéb szálláshely – szereplő vendégfogadók előző évi forgalmát a nyár közepén teszik közzé, ahogy ez az idei évben is történt. Az új adatok nyilvánosságra kerülése több ponton módosította a korábbi sorrendet.

A régiós top 4: Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Zalakaros.

Ha azonban nem a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet településeit, hanem csak a valóban Balaton-partiakat állítjuk sorba a 2018-as vendégéjszakák alapján, akkor a sorrend: Siófok, Balatonfüred, Zamárdi, Balatonboglár.

A KSH év eleji statisztikája még „nem nézett ki jól¨ siófoki szemszögből, hiszen látványosan visszaesett a forgalom tavaly a szállodákban, panziókban. Siófokon messze a legerősebb azonban a magánszálláshely-kínálat (a túlparti Füredhez képest Siófok hatszor akkora forgalmat produkált ebben a szegmensben), így ha ezt a forgalmat is hozzáadjuk, akkor Siófok visszavette vezető helyét a vendégéjszakák terén.

A vendégéjszakák száma, 2018:

Siófok összes 973 911,

ebből kereskedelmi 660 229,

egyéb 313 682.

Balatonfüred összes 783 922,

ebből keresk. 729 059,

egyéb 54 863.

 

A teljes cikk:

 

https://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/heviz-siofok-balatonfured-a-vegleges-sorrend-az-osszes-szallashely-tavalyi-versenyeben/

 

 

 

 

 

 

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük