Home / Közélet / Karácsony Gergely egy füredi cukrászdában – ez a botrány a propagandamédiában

Karácsony Gergely egy füredi cukrászdában – ez a botrány a propagandamédiában

… és nem például Mészáros Lőrinc elmúlt kilenc évbéli gyarapodása és nyaralásai…

 

A 444.hu írja:

„Talán a magyar nyilvánosság történetének valaha készült legerősebb képaláírásával jelentkezett az Origo, aminek mai cikkében Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármestert-jelölt luxusnyaralását leplezték le.

„Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje ígérete ellenére nyaral: családjával Balatonfüreden”

Ez a szöveg olvasható egy fénykép alatt a cikkben, amin Karácsony Gergely látható egy cukrászda teraszán, ha hitelt adunk az Origo írásának, akkor helyileg Balatonfüreden a családja körében.

„a baloldal főpolgármester-jelöltje a balatonfüredi Bergmann Cukrászda Tea- és Kávéházban mulatta [sic!] az időt”

A lap szerint Karácsony július elején, mielőtt nyakába vette a világot, azt ígérte, hogy a kampányra fog koncentrálni, és így nem jut majd ideje nyaralni. Az Origónál ezt a kijelentést állítják szembe azzal, hogy legalább is a cikkben bemutatott fénykép elkészítésének pillanatában Karácsony nem kampányolt, hanem kampányolás helyett

„a baloldal főpolgármester-jelöltje a balatonfüredi Bergmann Cukrászda Tea- és Kávéházban mulatta [sic!] az időt”

Azt is érdemes felidézni, hogy a Balaton már régen nem a tömegek nyaralóhelye, a Somogy Megye Online néhány hete írta meg, hogy a tavat, nagyon helyesen, már csak a tehetős vendégek engedhetik meg maguknak. Ahogy írták

„a világon mindenhol vannak olyan kiemelt üdülőhelyek, amelyeket a kevésbé tehetős vendégek nem engedhetnek meg maguknak, és vannak olyan helyek is, ahol a tehetősebbek nyaralnak. Például a francia munkásosztály sem Monte Carlo-ban vagy St. Tropez-ben üdül, de ők is megtalálják a számukra megfelelő és kedvelt pihenőhelyeiket.”

A dőzsöléssel kapcsolatban Karácsony Facebookján a következőket írta:

„Lebuktam, végem. Nem átallottam a hétvégét (!) a családommal a Balatonon tölteni, sőt még egy cukrászdában is voltunk. Kegyelemért esedezem!”

Július végén a Magyar Nemzet írta meg Cseh Katalinról, hogy 2015-ben a VOLT fesztiválon mulatott, illetve, hogy rendelkezik e-könyv olvasóval, akkor nem volt egyértelmű, hogy ez alá még be lehet-e férni, de most úgy néz ki, hogy sikerült. ”

 

 

 

fotó: üzenet a kormánypropagandának egy siófoki médiakonferencián

24.hu

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük