Home / Ország, Világ / Újabb kutyagyilkosság és a Siófoki Javaslat

Újabb kutyagyilkosság és a Siófoki Javaslat

A szombati siófoki tüntetésen Siófoki Javaslat címszóval elhangzott: legyen az állatkínzás büntetésének alsó határa, mégpedig egy év. Íme egy újabb eset, ami ezt indokolja.

 

Az Index írja:

Lakossági bejelentés alapján fogták el a rendőrök azt 68 éves balotaszállási nőt, aki hétfő reggel  különös kegyetlenséggel ölte meg a kutyáját.

A nő a kutyáját egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte, majd elindult az 5413-as számú úton.

ELŐSZÖR AZ ÁLLAT MÉG SZALADT A KOCSI UTÁN, DE NEM SOKKAL KÉSŐBB MÁR NEM BÍRTA TARTANI A SEBESSÉGET ÉS ELESETT. A NŐ A VÉRZŐ LÁBÚ EBET FEKVE HÚZTA HAZÁIG AZ ÚTTESTEN.

Mire a rendőrök kiértek, a kutya már elpusztult. A 68 éves balotaszállási nőt előállították a rendőrségre, majd gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás megalapozott gyanúja miatt.

Egy másik autós állította meg a nőt, akinek a 444.hu cikke szerint azt mondta a kutyáját kivégző asszony: egyáltalán nem sajnálja a kutyát, elszökött…

Az esetről az autós videófelvételt is feltett a Facebook-ra, de az állatszeretők érdekében ezt mi nem közöljük. Inkább idézzük a siófoki kutyagyilkosság nyomán szervezett szombati tüntetésről írtakat.

„Azért jöttünk, hogy megmutassuk: vannak másféle emberek is” – kezdte felszólalását Szokolay Zoltán író.

„Ha maradt még természetes védekező reakciója ennek az országnak, akkor most működésbe kell hozni! Megálljt mindenféle erőszaknak! Meg kell védeni a jámbor embereket a gátlástalan erőszakoskodóktól! A jog állítólag miértünk, jámbor emberekért van. Ha pedig így van, akkor most itt, a siófoki tüntetésen jogszabálymódosítási javaslattal élünk, amelyet kidolgozott formában el fogunk juttatni Kövér László házelnöknek is” – követelte – és nem csak ő.

Mint mondta, egyrészt azt szeretnék, ha emelnék az állatkínzás büntetési tételét, és azt is, ha lenne alsó határa is, mert ma nincs. Tehát 1-3 év legyen a büntetési tétel, súlyosabb esetben 1-5 év.

Az állatvédők azt is javasolták, hogy a kirívóan durva elkövetők ne szabadulhassanak kedvezménnyel; se a kutya-, se az embergyilkosok…”

 

 

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük