Home / Déli-part / A „nagy” balatoni lángosteszt

A „nagy” balatoni lángosteszt

Előbb a Szupermenta csapata, majd a hatósági ellenőrök járták végig ugyanazt a 12 balatoni lángosozót. Dobogóra került a déli partról zamárdi és balatonszárszói lángosos is.

 

A tesztelt  helyeken kívül természetesen még nagyon sok lángosos van a Balaton körül…

A hirbalaton.hu cikkéből:

A lángosozók kedveltségi tesztje megelőzte a hatósági ellenőrzéseket és érzékszervi vizsgálatokat, így inkognitóban vehette szemügyre a szupermenta.hu csapata a helyszíneket és sajtos-tejfölös termékeiket. Önmagában a finom lángos még nem volt elég a jó eredményhez. A balatoni lángosozók Szupermenta rangsora ezúttal a kedveltségi teszt, az érzékszervi minősítés és a hatósági ellenőrzés eredményeinek összesítésével alakult ki.

Mind a 12 lángosozónál közvetlenül a helyszínen, frissen sütött natúr lángost vizsgált a bírálatvezető irányításával a 3 képzett érzékszervi bíráló. 1 lángos kapott kiválóan megfelelt minősítést. 4 termék átlag feletti, 6 átlagos, míg 1 lángos átlag alatti minősítést ért el.

A kedveltségi vizsgálat pontjai alapján a legkedveltebb sajtos-tejfölös lángos a Zamárdiban található Sarok Büfében kapható termék lett. A vendéglátóhelyek közül a pontozók tetszését a révfülöpi RÉV Büfé nyerte el.

Az összesített eredmények, azaz a kedveltségi pontok, a hatósági ellenőrzések és érzékszervi bírálatok alapján, az első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt a balatoni lángosozók Szupermenta versenyében.

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük