Home / Kékfény / Két és fél hónap, 26 bűncselekmény – a rendőrség jelenti a „fertőből”

Két és fél hónap, 26 bűncselekmény – a rendőrség jelenti a „fertőből”

„Siófok közbiztonsága kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes” – reagált a rendőrség a Fidesz „revolvermédiájában” megjelent írásokra, miszerint (és ahogy a Délipart is idézte) „Siófok családi üdülőhely helyett fertő lett, ahol a gyermekeiket sem engedik ki szívesen az utcára.”

Miért nem tesz rendet a Petőfi sétányon a polgármester? – ilyen kérdést is olvashattunk a „heccmédiában”, holott köztudott: 2016-ban éppen Lengyel Róbert polgármester tette le az asztalra azt a rendvédelmi koncepciót, melynek köszönhetően például tavaly a 2016 előtti évek bűncselekményszámainak csak a 10 (!) százalékát regisztrálta a rendőrség a híres-hírhedt siófoki korzón.

A police.hu-n jelent meg a rendőrség közleménye, válaszul a polgármester lejáratását célzó cikkekre:

„Az elmúlt időszakban több médiatartalom-szolgáltató állította cikkeiben, hogy Siófok élhetetlen a Petőfi sétányon tapasztalható jogsértések miatt. Az igazság ezzel szemben az, hogy a hivatalos statisztikai adatok alapján évek óta javul a közbiztonság, egyre kevesebb bűncselekmény történik. A Petőfi sétányon június 1. és augusztus 11. között 2016-ban 74 bűncselekményt regisztráltak, míg idén 26-ot, melyből 13 esetben már rendőrkézre került az elkövető. A fenti időszakban ráadásul a 72 napból 48 olyan nap volt, amikor egyáltalán nem történt bűncselekmény.

Tény, hogy az idegenforgalmi szezonban a város lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a sétányt és környékét. A rendőrség az évnek ebben az időszakában megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait.

A sétány biztonsága kapcsán a rendőrség az érintettek bevonásával rendszeresen egyeztető tárgyalásokat folytat, az együttműködés napi szintű, folyamatos. Ezeken az értekezleten a részt vevők felől az újságcikkekben említett panasz nem merült fel.

Siófok és a Petőfi sétány közbiztonsága továbbra is kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes.”

 

Az önkormányzat helyreigazíttat és perel

E közben Lengyel Róbert polgármester erről tájékoztatott: „Utasítottam a jegyzőt, hogy az említett sajtóorgánumok említett cikkeire figyelemmel, ügyvédek bevonásával, készíttesse elő a helyreigazítási kérelmeinket és további polgári peres -sérelemdíjas- eljárások iratanyagát. A nyári szezonunkban ilyen ocsmány módon lehúzni a várost a közvélemény előtt, finoman fogalmazva sem elegáns. Ezzel nem csak nekem, sőt, megkockáztatom, nem is elsősorban nekem ártanak, sokkal inkább a félrevezetett turistáknak, és persze a belőlük is élő helyieknek, szobakiadóknak, kereskedőknek, szolgáltatóknak…”

XXX

Nem tudunk róla, hogy a helyi Fidesz elhatárolódott volna a várost hamisan rossz színben feltüntető cikkektől…

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük