Home / Kékfény / Ittas vezetés: Somogybabod az élen

Ittas vezetés: Somogybabod az élen

És persze Somogy megye…

 

Somogybabod ritkán kerül az országos média figyelmébe, ez most egy ilyen kivételes alkalom. Persze, nem biztos, hogy ennek örülnek a babodiak, még akkor sem, ha aligha a falu lakói vezetnek oly sokszor ittasan, csak talán mivel ott vezet át a forgalmas 67-es út, a rendőrök pont ott ellenőriznek a leggyakrabban. Az országos sajtó még az Off Road-ot sejti a statisztika hátterében…

Az országos sajtó híre:

„Somogybabodon a legnagyobb az egy főre jutó ittas vezetések száma, Budapesten a II. kerület vezet; összesen tízezer esetben intézkedtek a rendőrök alkoholfogyasztás miatt a sofőrökkel szemben az év első félévben, írja a 24.hu az Országos Rendőrkapitányságtól beszerzett adatok alapján.

Az alig 500 lelkes Somogy megyei településen összesen 44-szer intézkedtek a rendőrök ittas vezetés miatt. A listán másodikként szereplő Kékkúton háromnál kisebb ez az arányszám, a harmadik a szintén Veszprém megyei Paloznak, a Balatonfüredhez közeli községben 546 lakosra jutott összesen tizennégy ügy.

Mivel Somogybabod ad otthont Európa legnagyobb terepjárós eseményének, a Babod Offroad Fesztiválnak, Paloznak pedig a jazzpikniktől a DJ a szőlőben nevű eseményig számos programot kínál, valószínűleg ezen rendezvények résztvevői repítik az élre a listavezetőket.

A megyei bontás szerint Somogy a műfaj királya: itt jut a legtöbb eset egy emberre, Komárom-Esztergom és Bács-Kiskun pedig alig marad el az első helyezettől.”

 

 

 

About delipart

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük